Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra una Nit de Sant Joan multitudinària amb correfoc, orquestra i fogueres a la platja

Un dels actes més aplaudits, el correfoc recuperat a la platja d’Oliva des de l’any 2016 per la Regidoria de Festes

Tot i que Oliva encara s’està recuperant de la passada Fira i Festes, que va tindre lloc del 15 al 17 de juny, el dissabte va tornar a demostrar que li agrada la festa, especialment si conté foc, pólvora i música.

A poqueta nit famílies i colles d’amics van anar arribant a la platja per tal de preparar les tradicionals fogueres de Sant Joan a l’arena. En acabar de sopar va començar la programació prevista per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva: el correfoc i l’orquestra.

Sobre les 23.00 h començava el correfoc a l’avinguda Verge del Mar, que una vegada més va estar a càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco, amb l’acompanyament de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sarabanda d’Oliva.

El Regidor de Festes, PepeSalazar, s’ha mostrat especialment satisfet per la recuperació del correfoc des de 2016: “Fa tres anys vam decidir tornar a programar correfoc per a la Nit de Sant Joan a la platja, i el dissabte es va tornar a demostrar que vam encertar, tant per l’acceptació que té per part de tots, olivers i visitants, que disfrutenamb el foc i la pólvora, com per la qualitat de l’espectacle, i ací he de felicitar a la Penya Foc Seguit de Xeraco, perquè es va superar un any més, amb un final amb castell impressionant i molt digne per a ser el colofó de la nostra Fira i Festes”.

En acabar el correfoc tocava complir amb el ritual de les 24.00 h de botar les ones i les fogueres, i tot seguit, començava la seua actuació l’Orquestra Montecarlo, “que sempre és un valor segur, ho va demostrar ja l’any passat i ho ha tornat a fer enguany, amb un gran espectacle que va fer que la festa continuara fins a la matinada, amb milers de persones disfrutantde la música en la mateixa arena”, destacava el regidor.

El regidor també ha volgut afegir “un agraïment molt especial a totes les persones que van participar i disfrutar de la Nit de Sant Joan amb il·lusió i bons propòsits, perquè tampoc es va produir cap incident d’importància, tot i que la festa va ser multitudinària”.