Salta al contingut

Premsa

La Federació de Moros i Cristians organitza la Fireta Infantil el dissabte 30 de juny al Passeig Gregori Maians

La fireta d’enguany està plantejada des d’un punt de vista més fester, amb el taller de caps d’esquadra infantils

El Passeig Gregori Maians acull el pròxim dissabte la tradicional Fireta Infantil que organitza la Federació de Moros i Cristians d’Oliva amb la col·laboració de la Regidoria de Festes. L’horari de les activitats comprén des de les 10.00 h fins a les 13.00 h.

Enguany s’avança la data, ja que aquests últims anys es realitzava el dia de la presentació de càrrecs, el dissabte abans de Festes. D’aquesta forma, s’aconsegueix estendre temporalment la programació festera, afavorint que tant festers com veïns i visitants puguen gaudir de tots els actes.

La fireta d’enguany contindrà taller d’espases de globus, pintura de cares i dibuixos de Moros i Cristians, en els quals els xiquets i xiquetes podran elaborar el seu propi casc o turbant. També hi haurà una activitat de realització de galetes amb formes de lluna, de creu i de pirates.

A més, es comptarà amb un contacontes que narrarà històries de moros i cristians a la ciutat d’Oliva.

També hi haurà castells inflables i batalla de globus d’aigua, perquè els xiquets puguen refrescar-se reproduint les batalles entre moros i cristians.

Com a principal novetat d’enguany es farà un taller de caps d’esquadra infantils. Dos reputats caps d’esquadra de la nostra ciutat, un moro i un cristià, ensenyaran als xiquets i xiquetes com realitzar els moviments del sabre o la massa del cap d’esquadra, quin és el seu paper en l’Entrada i com ha d’anar evolucionant seguint el ritme de la música. Amb aquest taller es tracta d’anar introduint la figura del cap d’esquadra als més menuts, perquè puguen valorar les seues funcions i anar creixent així en una més rica cultura festera.

Des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva es convida a tots els xiquets i xiquetes d’Oliva i de les localitats veïnes a participar d’aquesta Fireta Infantil, per anar escalfant motors per a les Festes que seran el 19, 20, 21 i 22 de juliol.