Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta el Repte contra la pobresa energètica “Xillibre Everesting Challenge”

La prova tindrà lloc el pròxim 28 de juliol i serà a benefici de Creu Roja Oliva

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament d’Oliva el Repte contra la pobresa energètica denominat “Xillibre Everesting Challenge” que organitza la Regidoria de Medi Ambient, l’empresa Extrem Tracks i Creu Roja Oliva.

A la presentació han assistit la regidora de Medi ambient d’Oliva, Imma Ibiza, i Domingo Rus en representació d’Xtrem Tracks.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de poder recaptar fons per tal de lluitar contra la pobresa energètica a la nostra ciutat, per tal de poder ajudar a aquelles famílies que ho necessiten. En este sentit, Creu Roja Oliva serà l’entitat encarregada de distribuir la recaptació de la prova solidària entre aquelles famílies que tenen dificultats econòmiques per tal de poder fer front al pagament de factures relacionades amb llum i/o calefacció.

Des d’aquest moment, totes aquelles empreses o persones particulars poden col·laborar amb aquesta iniciativa a partir d’1 euro en el següent número de compte: ES81 0049 0818 3325 9026 3512 del Banc Santander.

“Es tracta d’una iniciativa solidària que esperem tinga una repercussió important entre els nostres ciutadans i que s’aconseguisca la màxima quantitat de diners possible per tal d’ajudar al major nombre de famílies que estan passant-ho malament en aquest moment” assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

El Repte “Xillibre Everesting Challenge” consisteix a intentar ascendir el desnivell de l’Everest (la muntanya més alta del planeta amb 8.848 m) però sense desplaçar-se a la serralada de l’Himàlaia. “Per això, hem triat el nostre particular Everest, el Pic Miserat o Xillibre, ubicat en la veïna població de Pego. Es tracta d’un dels ports més durs de tota la Comunitat Valenciana i el núm. 11 de tota Espanya de menys de 10 km. Amb desnivells de fins al 24%” explicava Domingo Rus, guia d’Xtrem Tracks.

El repte consistirà a ascendir l’altitud de l’Everest amb bicicleta de muntanya sense pauses. Per tal motiu, els tres guies d’Xtrem Tracks (Domingo Rus, Jordi Moran i Víctor Vila) realitzaran de forma continuada ascensions al pic Xillibre fins aconseguir els 8.848 m. Per tal d’aconseguir el repte, s’estima que faran falta 24 hores ininterrompudes i més de 200 km de distància. “Però el vertader repte serà el de poder involucrar a la població d’Oliva i arribar als 8.848 euros”.

Per a tal repte s’ha creat un circuit de 16,33 km què es repetirà unes 11,5 vegades, eixint des del Calvari de Pego fins al cim del Xillibre i baixant fins al camp de tir per tal de prendre la vessant de l’Adsúbia i des d’ací tornar en direcció cap a Pego, pel camí vell, fins a arribar de nou al Calvari.

Aquesta prova serà realitzada pels tres guies d’Xtrem Tracks “tot i que està oberta a tots aquells que desitgen acompanyar-los al llarg d’alguna ascensió, sempre que no siguen un obstacle per als guies.”