Salta al contingut

Premsa

El departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva continua amb la seua programació d’instal·lar desfibril·ladors en els edificis municipals

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, destaca que enguany s’instal·laran tres desfibril·ladors més en els edificis públics municipals, seguint la programació anual per adequar espais protegits cardiovasculars.

Un dels objectius principals de la programació és dotar tots els edificis municipals, i els vehicles de la policia, amb un desfibril·lador. Enguany s’instal·laran tres aparells més: un en el trinquet, un en el mercat municipal i un altre en un dels vehicles que patrulla la policia local, cosa que fa un total de sis desfibril·ladors instal·lats en els dos anys.

Per poder utilitzar adequadament els aparells és requisit necessari, i quasi imprescindible, la formació. En aquesta ocasió s’han format un total de 37 persones; el col·lectiu més nombrós que ha participat, per la seua tasca de vigilància, ha estat la Policia Local; la resta dels participants s’han repartit entre diferents departaments, delegats de prevenció de riscos, personal de l’OMIC, Mercat i Consum i els caps de la brigada municipal.

La tasca de formació és la funció més important per fer un bon ús en temps i forma dels aparells, i per això des del departament de Recursos Humans i Prevenció de Riscos Laborals, s’ha planificat una programació continuada de formació per a tot el personal municipal. La formació ha començat en 2018 i continuarà en els anys vinents.

Imma Ibiza recorda que la cardioprotecció és vital per salvar vides en els primers cinc minuts i per això Oliva s’incorpora a la xarxa de municipis que aposten per dotar el municipi de desfibril·ladors, i també planifica una aposta ferma per la formació continuada en el funcionament dels aparells.

Actuar amb un desfibril·lador per part del personal format en els primers cinc minuts, augmenta la probabilitat de supervivència en més d’un 70%.