Salta al contingut

Premsa

Educació retira les cobertes de fibrociment del col·legi Lluís Vives

El projecte contempla també la reforma dels banys del centre i la substitució de la tanca perimetral exterior amb un pressupost de licitació de 266.646 euros

Des de la Regidoria d’Educació, que dirigeix Yolanda Pastor, s’informa que, aprofitant les vacances d’estiu, s’ha procedit a la retirada de les diverses marquesines de fibrociment que existien al col·legi Lluís Vives. Per aquest motiu, el centre ha estat precintat seguint el protocol d’actuació que marca conselleria en aquests casos.

Els treballs finalitzaran aquesta mateixa setmana i formen part d’un projecte integral de millora del centre, que engloba, a banda, la reforma dels banys i la substitució de la tanca perimetral de tot el recinte escolar. En total, 266.646 euros de pressupost.

La regidora ha recordat que la presència d’aquests materials no implica risc directe, però que en cas de descomposició del fibrociment, l’amiant alliberaria fibres tòxiques les quals sí que serien perilloses en cas d’inhalació. Els treballs s’han realitzat per part d’una empresa especialitzada, i complint en tot moment amb la legislació vigent relativa a prevenció de riscos laborals i de residus perillosos en construcció.

Yolanda Pastor ha indicat que des de la seua delegació s’està seguint la línia marcada des de l’inici de la legislatura per abordar les diferents necessitats dels centres educatius de la ciutat. A data hui s’han eliminat cobertes de fibrociment als col·legis Alfadalí, Desemparats, EPA, i ara al Lluís Vives. “Amb aquests treballs s’han eliminat per complet totes les cobertes de fibrociment als centres educatius de la ciutat” assenyalava la regidora Pastor.

Des del departament d’Educació s’ha informat a tots els pares i mares amb xiquets/es al centre d’aquests treballs i de la seua cronologia. A banda, la Secretaria del col·legi ha estat traslladada, durant tot el mes de juliol, al centre EPA ubicat a escassos metres, fins que finalitze la retirada del fibrociment.

D’altra banda, al llarg d’aquesta setmana finalitzaran les obres de remodel·lació de la tanca perimetral exterior del col·legi Desemparats i aprofitant les vacances d’estiu també està procedint-se al repintat, neteja integral, revisions elèctriques i diverses obres menors en la resta de centres escolars.

“Des del departament d’Educació s’està fent un gran esforç per tal de tindre els nostres centres educatius com es mereixen. Per això, treballem conjuntament amb la Conselleria d’Educació, sumant esforços, per aconseguir tot el que s’ha fet a les escoles de la nostra ciutat aquests dos últims anys. Seguirem treballant amb aquesta intensitat perquè els nostres xiquets i xiquetes tinguen les millors condicions en els seus Centre Educatius.