Salta al contingut

Premsa

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes es complau a presentar el Director de Bandes de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2018

Aquest jove músic i compositor ha fet part dels seus estudis musicals al Conservatori Josep Climent d’Oliva i ha estudiat direcció de banda amb compositors reconeguts al món Fester, com ara José Rafael Pascual Vilaplana, Juan Alborch Tarrassó i Ramón García Soler. Per a Oliva ha compost la Marxa Cristiana “Mosqueters d’Oliva” que ha tingut una gran acollida entre els festers, i la Marxa Cristiana “Leima”, dedicada a la capitana i ambaixadora cristianes de 2018, que s’estrenarà en l’Entrada del pròxim 20 de juliol.

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, informa que el músic encarregat de dirigir les 13 bandes de música que interpretaran l’himne “Oliva 1990” el dia 19 de juliol al pregó de Festes, serà el jove compositor i director de Gandia Vicent Mengual Caudeli, de 28 anys.
Mengual ha estat molt vinculat, des de xicotet, al món de la Festa de Moros i Cristians, ja que com a músic ha participat en totes les Entrades de Moros i Cristians que se celebren a l’Alcoià, la Vall d’Albaida, la Safor, etc.
Com a estudiant de música va iniciar els seus estudis al Conservatori Josep Climent d’Oliva de la mà de José Vicente Oliver Zaragozá. En acabar els estudis de grau Professional, es va traslladar al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, per continuar amb els estudis de Superior amb els mestres Salvador Tarrasó Aledón i Juan Bautista Abad Peñarrocha obtenint la qualificació més alta de la seua promoció.
Posteriorment va completar la seua formació musical realitzant diversos cursos i classes amb professors i intèrprets de talla internacional com ara Christian Lindberg, Michael Becquet, Jacques Mauger, Gilles Milliere, Armin Rossin, Carlos Gil, Indalecio Bonet, Daniel Lasalle, Salvador Pellicer, etc.
Alhora va estudiar durant cinc anys Direcció de Banda a l’Escola Comarcal de les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Ramón García Soler, Juan Alborch Tarrassó, Tomas Gilabert i Juan José Silvestre. A banda, realitza cursos de direcció amb mestres de talla internacional com Thomas Doss, Alex Schillings,Rafael Sanz Espert o Enrique García Asensio.
L’any 2013 cursa el Màster en formació del Professorat en Educació Secundària en l’especialitat de Música a la Universitat de València. Ha realitzat dos cursos de l’especialitat de Direcció al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i alhora estudia a la Italian Conducting Academy, dins de la Milano Master Music School de Milà un postgrau de direcció d’orquestra amb el mestre de renom internacional Gilberto Serembe.
Amb aquesta excepcional formació, Mengual ha dirigit nombroses bandes de la nostra comarca, la Safor, amb bandes Joves com l’Agrupació Musical “Santa Cecília” d’Ador, Unió Musical “Santa Cecília” de l’Alqueria de la Comtessa i Agrupació Artístico Musical “Santa Bàrbara” de Piles, de la qual va ser mestre fundador de la seua Banda Infantil.
Pel que respecta al seu currículum acadèmic, cal destacar que la seua tesina final de màster envers la música festera i la seua didàctica és l’única que s’ha realitzat sobre aquesta temàtica.
Com a exclusiva que se’ns ha comunicat a la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, el nostre director de bandes de 2018 ha estat seleccionat com a Director Assistent de la nova orquestra “Joves Talents”, que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està creant, i que tindrà un fort vessant pedagògic, ja que va adreçada a músics d’entre 12 i 18 anys.
Com a compositor destaca la seua polivalència, havent compost tant música festera com processional. Per a les Festes d’Oliva va compondre la Marxa Cristiana “Mosqueters d’Oliva”, peça musical que ha tingut una excel·lent acollida entre els Festers de la localitat i que s’ha convertit en marxa imprescindible per a la Filada Mosqueters.
A més, enguany, amb motiu de la capitania de la Filada Jaume I d’Oliva, amb Leandra Mena com a Capitana i Maria Serrano com a Ambaixadora, ha compost una Marxa Cristiana denominada “Leima”, que amb el seu caire guerrer i inspirador per a la batalla, s’estrenarà el 20 de juliol a l’Entrada Cristiana d’Oliva. Segons Mengual, “aquesta marxa naix amb la idea de crear una música digna d’una capitania, des del més pur intent de respectar la història que ens acull, encoratjar els cors i omplir els carrers de Festa i Música”.
Sobre el seu nomenament com a director de bandes de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2018, Mengual ens diu: “Parlar de Festa i Música, per a un boig de la Música Festera és un luxe. Si a tot això li sumem que enguany tinc el plaer de dirigir a Oliva el pasdoble “Oliva 1990” (poble en el qual em sent com a casa, ja que fa 16 anys que participe de les seues festes com a músic), que dóna el tret d’eixida dels quatre dies de Festa, i a més, dirigir a tants músics amics i companys que eixe dia ens acompanyaran a Oliva és, sens dubte, un dels moments més emotius i que amb més estima atresoraré al llarg de la meua vida.”

Per ampliar informació:
Sergio Bañuls Sempere, President de la FMiC Oliva
Telf. 677 97 74 43 / e-mail: prensa@olivamorosicristians.es