Salta al contingut

Premsa

L’estiu a la Platja d’Oliva s’escriu en clau de sol amb la tercera edició del cicle ‘Música a la mar’

Hui s’ha presentat el cicle musical i artístic més refrescant de l’estiu. Del 27 de juliol al 12 d’agost, carrers i places de la Platja d’Oliva s’omplin amb concerts i tallers gratuïts

Totes les seccions de l’Artístico-Musical d’Oliva, la Coral Santa Cecília o el Grup de Danses Raval i Vila s’apleguen en un programa divers que completa el VI Figatell Sound

El regidor de Cultura remarca “el tarannà local del cicle ‘Música a la mar’, que al llarg de tres caps de setmana mostrarà la diversitat musical del poble”

Quan tomba la vesprada i abelleix treure els peus de l’aigua, eixir de casa o fer-se un gelat, no hi ha res com deixar-se compassar per un bon concert. Això ho sabem i ho practiquem des de fa anys a la Platja d’Oliva. I com que tenim clar que “per a gustos els colors”, proposem combinats diversos, espais diferents. Enguany pagarà la pena provar-los tots i fer-se uns capvespres carregats de ritme.

Al llarg de tres caps de setmana, del 27 de juliol al 12 d’agost, no serà gens difícil visitar la Platja d’Oliva i percebre alguna cosa especial, un cert ambient gratament sonor. El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, ha presentat la tercera edició de ‘Música a la mar’, un programa amb propostes gratuïtes per a tots els públics. “El cicle inclou els tradicionals concerts d’estiu de les agrupacions musicals del poble, tot afegint nous elements que consoliden una programació al gust de tots i pensada per mantenir viva la cultura en la nostra vida d’estiu”, ha explicat. “Altre dels valors a tenir en compte és la ubicació dels concerts, llocs emblemàtics de la Platja d’Oliva com ara l’Església del Carme, el carrer de la Mar Mediterrània o la plaça d’Europa”, assenyala Escrivà.

L’il·lustrador torrentí Eugenio Simó ha posat imatge al cicle d’enguany, basant-se en l’alfabet nàutic. Així, els motius geomètrics corresponen a les lletres ‘Música a la mar’.

La presidenta de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, Eva Fuster, i Mavi Pérez, de Raval i Vila, han acompanyat el regidor per detallar el contingut de les actuacions previstes, convidant veïns i visitants a gaudir de la música ben a prop de la mar.

 

 

 

 

 

 

 

La primera cita tindrà lloc el divendres 27 de juliol, a les 22.30 h al carrer de la Mar Mediterrània. Serà un començament de cine amb l’Orfeó Josep Climent, que ix al carrer amb el Combo Urgencia per regalar-nos algunes de les millors bandes sonores de la història del cinema. L’endemà dissabte 28 de juliol, a les 22.00 h, l’Església del Carme serà el lloc escollit per gaudir del tradicional concert estiuenc de l’Orquestra Clàssica d’Oliva. També a l’Església del Carme podrem escoltar la Coral Santa Cecília, que enguany compartirà escenari amb l’Orfeó El Verger. Serà diumenge 29, a les 21.00 h.

En arribar agost, seguirà la programació musical amb una barreja de propostes que començarà divendres 3, a les 22.30 h al carrer de la Mar Mediterrània, amb els temes interpretats per la Banda Simfònica de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva. El dissabte 4 d’agost, el Comité d’Agermanament Oliva-Sisteron ens proposa una vetlada de ball amb ‘La Nit d’Europa’. La banda Sweet Soulz amenitzarà la plaça d’Europa, en la Platja de l’Aigua Blanca, a partir de les 23.00 h.

Per al segon cap de setmana d’agost, el cicle d’enguany solta la traca final amb un grapat d’activitats lúdiques que, a més de concerts, ens conviden a tallers per a tota la família. Això serà divendres 10, a partir de les 20.30 h amb la celebració del VI Figatell Sound a la Platja de la Mitja Galta.

Dissabte 11, a les 21.00 h en el marc de la VII Fira ACCO Voramar, arribarà el moment de ballar al ritme de Comboi Jazz, format per alumnes de l’Escola de Música d’Oliva. La ‘Música a la mar’ posarà el punt final amb el nostre so més tradicional. Diumenge 12, a les 20.30 h s’armarà el ‘Sarau a la plaça’, la d’Europa. El públic podrà apuntar-se i aprendre balls populars amb el Grup de Danses Raval i Vila i la Colla Sarabanda.

“Queda dit. A Oliva, a més de prendre el sol, ens prenem l’estiu amb música. Grans i menuts podeu vindre, escoltar i assaborir la diversitat musical del poble i la vitalitat dels nostres músics. Tot debades i a peu de carrer.”