Salta al contingut

Premsa

Continuen els treballs de reparació dels rentapeus de la platja d’Oliva

Referent a l’avaria registrada dimarts passat, en l’estació de bombeig que subministra l’aigua a tots els rentapeus de la platja de Pau Pi, cal informar a tots els usuaris que des dels serveis tècnics de l’Agència Valenciana del Turisme, que són els propietaris i responsables de les reparacions i del manteniment d’aquesta infraestructura, ens han fet saber hui de matí que necessitaran al voltant d’una setmana per a reparar l’avaria.

A més d’aquesta avaria important ens han arribat, per part dels serveis de platja contractats pel nostre ajuntament, altres dos fets de rentapeus que no funcionen correctament.

Cal recordar, per a conéixer quina és la situació, que l’Ajuntament d’Oliva, des de l’any 2016, no té competències d’actuació sobre aquesta infraestructura. Anteriorment, per tal d’evitar aquestes situacions, s’establia un conveni de “Encomanda de Gestió” entre l’Agència Valenciana del Turisme (AVT) i l’Ajuntament d’Oliva, mitjançant el qual aquest últim es feia càrrec de les reparacions i el manteniment de les bombes d’aigua i rentapeus, i en contraprestació rebia una ajuda econòmica per part de l’Agència Valenciana del Turisme (mai equiparada a la despesa real del servei efectuat per l’Ajuntament d’Oliva). En l’any 2016 l’Agència Valenciana del Turisme va informar de la finalització d’aquest tipus de convenis amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i que, per tant, des d’aquell moment assumien de nou aquestes tasques tan importants per al bon estat d’aquesta infraestructura de platges.

L’any 2017, a causa del mal estat en què van quedar les estacions de bombeig al nostre municipi, i els rentapeus, per causa dels temporals marítims, l’AVT va haver d’actuar de manera integral per tal d’oferir les instal·lacions en òptimes condicions per a la temporada turística. Actualment, després d’un any des d’aquella actuació, ens trobem amb avaries importants i sense possibilitat, per part de l’ajuntament, d’efectuar reparacions sobre una infraestructura que no és de la seua propietat, i a més tenint en compte que ja no existeix cap conveni que garantisca una possible col·laboració; per això ens trobem en aquesta situació tan dolenta per a un municipi com Oliva en plena temporada turística.

La regidora de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva ha expressat el seu malestar davant aquesta situació, i ha comunicat que informarà formalment als responsables per tal que adopten les mesures necessàries per a canviar, de manera urgent, aquesta situació tan perjudicial per a la imatge de les platges d’Oliva i per als usuaris habituals d’aquest tipus de servei. “Estic segura que conscients del problema actuaran amb la màxima celeritat possible.”