Salta al contingut

Premsa

S’incrementa notablement el servei de platges accessibles i bany adaptat a les platges d’Oliva

  • Les infraestructures al servei dels usuaris són, entre altres, l’accés adaptat, places d’aparcament reservades, zona d’ombra i cabines amb vestidor, dutxes i serveis adaptats.

  • La dotació perquè les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda puguen gaudir del bany adaptat es compon de butaques amfíbies, crosses amb acobles de diferents altures, cadires de rodes especials per a dutxa i diversos elements de flotació.

  • Enguany el servei es pot utilitzar tots els dies de la setmana d’11.00 a 13.00 h en la platja de Pau Pi i també en la de l’Aigua Morta. S’amplia el servei els divendres, dissabtes i diumenges a les vesprades de 17.00 a 18.30. A més a la platja de Terranova-Burguera es podrà accedir al servei, prèvia petició telefònica 48 hores abans del servei.

  • S’han incrementat els serveis de mòduls higiènics en la resta de les platges del municipi com ara les platges de Terranova (accés C/les Marjaletes), de Rabdells (accés c/ Lloc Nou de Sant Jeroni) i les Deveses (accés Camí del Vall Nou).

 

Oliva, 12 de juliol de 2018. La regidoria de Turisme i Platges d’Oliva ha engegat, a través de la Creu Roja, una sèrie de millores per a garantir i augmentar l’accessibilitat a les platges del municipi. Cal recordar que l’estiu passat, el personal especialitzat va realitzar més de 300 serveis de bany adaptat.

Des de l’1 de juliol, i fins al 31 d’agost, els punts d’atenció al bany adaptat a les platges de Terranova-Burguera, de Pau Pi i de l’Aigua Morta disposen de millors infraestructures. Aquestes zones estan dissenyades per a garantir l’accessibilitat mitjançant rampes i passarel·les adaptades per a les persones amb discapacitat, ofereixen places d’estacionament reservades per a aquests usuaris i també una àmplia zona d’ombra. Cadascuna d’aquestes zones accessibles està dotada, a més, de mòduls higiènic sanitaris que han sigut adquirits recentment per aquesta Regidoria, i que suposen una important millora en la qualitat d’aquestes dotacions. Els mòduls estan compostos d’una cabina amb vestidor, una cabina amb dutxa i una cabina de servei adaptats que cobreixen les necessitats especials de les persones que acudeixen a aquestes zones. Les prestacions d’aquestes platges es completen amb el servei de salvament, socorrisme i primers auxilis.

La dotació especialitzada per al bany accessible es compon de butaques amfíbies per a facilitar l’accés a l’aigua, crosses amb acobles de diferents altures, cadires de rodes especials per a dutxa i diferents elements de flotació. El servei de bany adaptat disposa de dos tècnics especialitzats que atenen a les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període establert.

Enguany el servei es pot utilitzar tots els dies de la setmana d’11.00 a 13.00 h a la platja de Pau Pi i de l’Aigua Morta, i divendres, dissabtes i diumenges també a les vesprades de 17.00 a 18.30 h. A més a les platges de Terranova-Burguera es podrà accedir al servei, prèvia petició 48 hores abans del servei cridant al telèfon 678 50 00 35.

D’altra banda, i per la ferma aposta per la qualitat de la Regidoria de Platges de l’Ajuntament d’Oliva, s’han incrementat notablement els serveis de mòduls higiènics en la resta de les platges del municipi. Els usuaris ja poden gaudir de noves dotacions en les platges que mancaven d’elles, com els mòduls de lavabos accessibles en les platges de Terranova (accés C/les Marjaletes), de Rabdells (accés c/Lloc Nou de Sant Jeroni) i les Deveses (accés Camí del Vall Nou).

Segons la regidora de Turisme i Platges d’Oliva, Mireia Morera, “enguany, a part d’incrementar la dotació, s’ha ampliat també la temporalitat amb la finalitat d’oferir un major i millor servei; per això, aquests serveis estaran operatius fins al 9 de setembre coincidint amb la finalitat de la temporada de bany. El nostre objectiu de millora en el Sistema de Gestió de Platges per a la pròxima temporada és avançar el servei al 15 de juny.”

És important assenyalar que s’han aplicat millores també en el sistema de neteja i higienització dels mòduls sanitaris, incrementant el servei per a garantir un millor estat de neteja i manteniment, evitant així, possibles males olors.

Tal com assenyala Mireia Morera, “les millores en els serveis s’han triplicat enguany, per la qual cosa les noves ampliacions es faran de manera progressiva en els pròxims anys, ja que suposen un cost econòmic molt important.” Finalment i respecte a l’emmagatzematge d’aquesta infraestructura, la regidora de Turisme i Platges ha indicat que “el departament de Turisme està en procés de contractació d’un magatzem per tal de guardar la gran quantitat d’infraestructura turística i de platja i que, en l’actualitat no podem guardar en un mateix recinte per falta de capacitat. D’aquesta manera facilitarem el seu control, manteniment i seguretat. Si tot va segons el previst, podrem guardar allí tot el material i infraestructures al final de la temporada.”