Salta al contingut

Premsa

L’ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria de Platges ha apostat de manera prioritària per la seguretat en les platges

  • Al servei habitual prestat en totes les platges s’han incorporat dos nous punts de vigilància de proximitat, un en la Platja de Terranova-Clotal i un altre, en la platja de l’Aigua Morta, tots dos amb una dotació de dos socorristes cadascun.

  • La platja de lAigua Morta disposa de 5 punts de vigilància, la de Pau Pi de 4 punts; i les de lAigua Blanca Urbana, Terranova-Clotal, Terranova-Burguera, Rabdells i Les Deveses, de 2 punts cadascuna.

  • El Servei de Vigilància, Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis i Bany Adaptat en les platges d’Oliva disposa d’un total de 15 Punts de Vigilància de Proximitat i 4 postes sanitàries (dues d’elles auxiliars) amb un total de 44 socorristes, 2 TES, 1 DUE o anàleg, 2 conductors de quad, 2 patrons de motos aquàtiques, 2 responsables de postes principals, 1 coordinador de salvament i el personal adscrit per a cobrir deslliuraments del personal titular.

Oliva, 18 de juliol de 2018.- La Regidoria de Platges ha ampliat el Servei de Salvament i Socorrisme per a garantir la seguretat de les platges d’Oliva en aquesta temporada 2018. L’augment de punts de vigilància i de recursos humans i materials constitueixen algunes de les millores més importants que s’han implantat en l’operatiu de Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis que està duent a terme l’organització Cruz Roja, adjudicatària del contracte realitzat per l’Ajuntament d’Oliva.

Aquestes millores, que s’afigen al servei habitual prestat en totes les platges incorporen dos nous punts de vigilància de proximitat, un en la Platja Terranova-Clotal, i un altre en la platja Aigua Morta, tots dos amb una dotació de dos socorristes cadascun.

PUNTS DE VIGILÀNCIA I SALVAMENT PER PLATGES DURANT LA TEMPORADA ALTA

Així, en la platja de Terranova-Clotal existeixen dos punts de vigilància amb dos socorristes cadascun, en la platja de Terranova-Burguera un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar i cinc socorristes en total.

La platja de Pau Pi disposa de tres punts de vigilància i una posta sanitària central amb una dotació total de 13 socorristes incloent responsables, patrons i conductors, i també disposa de l’ambulància que cobreix el servei en la totalitat de platges amb vigilància amb una dotació de 2 TES i una DUE i un quad i una moto nàutica.

La platja de l’Aigua Blanca Urbana, disposa d’un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar, amb una dotació de 5 socorristes.
La platja de Rabdells disposa de dos punts de vigilància amb quatre socorristes en total.

En lAigua Morta es disposa de quatre punts de vigilància amb una dotació total de 15 socorristes incloent responsables, patrons i conductors, i disposa també d’un quad i una moto nàutica. Pel que fa a la Platja de Les Deveses es poden comptabilitzar dos punts de vigilància amb quatre socorristes en la zona.

Referent al bany adaptat, el litoral d’Oliva compta amb 2 punts d’atenció permanent disposats en la posta de la Plaça d’Europa, en la platja de Pau Pi, i de la posta sanitària del carrer Jacomart, en la platja de lAigua Morta, amb un horari de dilluns a diumenge d’11.00 a 13.00 hores i els divendres, dissabtes i diumenges, de 17.00 a 18.30 hores, disposant-se el punt de la platja Terranova-Burguera, prèvia petició de 48 hores abans a Creu Roja i sempre que el servei ho permeta.

Per tant, amb totes les millores implementades aquesta temporada, el Servei de Vigilància, Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis i Bany Adaptat en les platges d’Oliva compta amb un total de 15 Punts de Vigilància de Proximitat, 4 postes sanitàries amb 44 socorristes, 2 TES, 1 DUE o anàleg, 2 conductors de quad, 2 patrons de motos aquàtiques, 2 responsables de postes principals, 1 coordinador de salvament i 4 tècnics per al bany adaptat i el corresponent personal adscrit per a cobrir deslliuraments del personal titular.

L’única platja que es queda sense vigilància és la de lAigua Blanca No Urbana de 850 metres de longitud, ja que no està considerada com a zona de bany.

La regidora de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera de Projecte Ciutadans Oliva ha afirmat que “en la planificació de les millores que s’han oferit enguany en les platges d’Oliva, no podia faltar aquesta ampliació del servei de salvament i socorrisme. La seguretat en les platges és primordial per a acollir a la gran quantitat d’usuaris que gaudeixen d’elles i poder oferir-los la seguretat i qualitat que mereixen. Aquestes millores suposen un cost econòmic important i per tant creiem que cal aplicar-les amb responsabilitat.

Ens hem fixat com a objectius de cara al pròxim contracte d’aquest servei (2022) aplicar les mesures necessàries per a augmentar de nou els punts de vigilància en temporada baixa i aconseguir, per al període de temporada alta, la vigilància total en els nou quilòmetres de litoral oliver.

  • Aquest servei que estarà operatiu tots els dies, amb un horari d’11 del matí a 7 de la vesprada de manera ininterrompuda aconsegueix ja quasi el 90 per cent del litoral d’Oliva amb la qual cosa es pot subratllar que el servei de vigilància i socorrisme s’ha aconseguit implantar ja en 8 quilòmetres de platges existents en el municipi.

PER A MÉS INFORMACIÓ/ ENTREVISTES:

ASUN HERNÁNDEZ

TELF.620 88 23 47/650 46 17 18