Salta al contingut

Premsa

Per tercer any consecutiu Oliva organitza la ruta nocturna per a l’observació de la pluja d’estels de sant Llorenç a la Muntanyeta Verda de la Marjal de Pego-Oliva

Segons indica la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, és una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Oliva i coordinada per l’empresa Xtrem Tracks a través de Domingo Rus, Victor Vila i Jordi Moran, que seran els guies de la ruta. Les activitats es realitzaran els dies 9 i 10 d’agost i, com cada any, l’activitat consistirà en una ruta nocturna, observació de la pluja d’estels amb telescopi i gimcana amb GPS.

És una activitat que cada any té més participació, oberta a tots els públics, joves, majors, xiquets… és una ruta senzilla de 3,6 km però molt bonica. Les recomanacions les trobareu en el fullet adjunt a la notícia.
El punt de trobada és el brollador de la Font Salada, a les 19.30 h, on ens deixarem els cotxes per iniciar la ruta a peu fins a la Muntanyeta Verda. Durant el recorregut vorem el riu del Bullent i la terra d’arròs. La gimcana ens portarà a través del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva per trobar el “Tresor de la Marjal” que va amagar el Capità Track. La tornada a Oliva està prevista entre la 01.30 h i 02.00 h de la matinada.

Una vegada finalitzada la geocerca, veurem la pluja d’estels (Perseids) i observarem amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

Les inscripcions es realitzen a la Tourist Info Oliva de 10.00 h a 14.00 h i 17.00 h a 19.00 h, dissabtes de 10h a 13h, passeig de Lluís Vives, s/n (Mercat Municipal) o al telèfon 96 285 55 28. El preu per participant és de 6 euros, per l’assegurança d’accidents i responsabilitat civil. Des de l’organització es recomana als participants que utilitzen pantalons llargs frescos.

Imma Ibiza indica la necessitat de llegir les recomanacions que s’han de seguir per fer esta ruta nocturna i que queden detallades en el fullet adjunt. El més important és portar pantalons llargs per evitar picadures, sabates esportives que es puguen banyar, repel·lents per als mosquits i una llanterna.