Salta al contingut

Premsa

L’Orfeó Josep Climent i el Combo Urgencia estrenen aquest divendres el cicle ‘Música a la mar’

El primer cap de setmana musical continuarà dissabte amb l’Orquestra Clàssica d’Oliva, i diumenge amb la Coral Santa Cecília.

Aquest cap de setmana, la mar a Oliva sona amb música de fons. Comença el cicle ‘Música a la mar’ amb tres concerts que protagonitzen l’Orfeó Josep Climent, l’Orquestra Clàssica d’Oliva i l’Associació Musical Santa Cecília.

Es pot pensar millor començament que “Una nit de cinema”? La tercera edició del cicle ‘Música a la mar’ s’estrena aquest divendres amb un repertori de temes de pel·lícula. Les vora 30 persones que conformen l’Orfeó Josep Climent, sota la direcció d’Inma Mateu, ens ofereixen una passejada per la història del cinema amb l’acompanyament del Combo Urgencia. Serà a les 22.30 h al carrer de la Mar Mediterrània.
Una gran pantalla projectarà imatges que ens ajudaran a reviure escenes i protagonistes que van passar a formar part de la nostra memòria cinematogràfica. Rescatarem del record títols com “Lo que el viento se llevó”, “El Mago de Oz”, “Love Story”… farem una repassada de tots els gèneres: romàntic, fantàstic, de l’oest, etc. En definitiva, “Una nit de cinema”, ja ho diu el nom de l’espectacle que reuneix ambdues formacions. El Combo Urgencia està format per Carlos Pascual a la bateria, Ferran Pardo als teclats, Alberto Ramírez amb el baix elèctric i el clarinet, i Joan Mont al trombó i al bombardí.

Seguirem compassant melodies el dissabte, a les 22.00 h a l’Església del Carme, de la mà de l’Orquestra Clàssica d’Oliva. Aquesta jove formació amb 30 intèrprets, sota la batuta de Carlos Ferrer, oferirà el seu tradicional concert d’estiu.

Els nostres músics han estat notícia recentment pel concert que van oferir la setmana passada en l’amfiteatre de concerts d’Eurodisney a París. La banda va debutar a la ciutat juntament amb la Jove Orquestra de Montroi. Per aquest motiu, en el pròxim concert, a més del repertori clàssic, interpretaran peces de pel·lícules Disney, una mostra del que van oferir al parc temàtic. Així serà com podrem gaudir d’un ventall de temes que aniran des de la música de Haydn i Offenbach fins a cançons que hem escoltat a “Aladdin” o “Frozen”, les pel·lícules d’animació. Una vetlada original de dissabte.

El mateix escenari canviarà totalment d’estil musical diumenge, per donar pas al concert coral de l’Associació Musical Santa Cecília, que començarà a les 21.00 h. Oliva és l’amfitriona en aquesta ocasió per rebre l’Orfeó El Verger, de la població veïna, amb la qual han intercanviat col·laboracions aquest estiu. Per al concert, que s’emmarca en el XV Programa d’Intercanvis Musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el director Josep Malonda ha triat un repertori que inclou peces tradicionals valencianes com “A la voreta del mar” de Ricard Olmos, poètiques com les cançons de Serrat “Cantares” i “Paraules d’amor”, passant per temes tan reconeguts com “Let it be” dels Beatles. Per tancar el concert, les dues corals interpretaran juntes “El Yumurí” de D. Ramon i Lluch.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha remarcat “el sabor local del cicle ‘Música a la mar’, que posa l’accent en la cultura del poble per donar a conéixer a veïns i visitants el talent dels nostres músics i músiques. Sempre a la fresca, en directe i sense taquilles.”