Salta al contingut

Premsa

Els riders valencians, a punt per a pujar al podi

El kiter d’Oliva i referent internacional en Strapless, Kiko Roig, una vegada recuperat de la seua lesió, torna a la competició en Tarifa.

El valencià Deivid Martinez, lluitarà per ser Campió d’Espanya Strapless i Adrián Carbonell, amb tan sols 17 anys, intentarà pujar-se al podi de Freestyle.                                      

Més del 50% dels participants són valencians amb noms tan destacats en el món del kite com Felip Timoner (Oliva), Pau Gisbert (València) o Sarai Terol (Alcoi) i Sandra Ruiz (València) en freestyle femení.

Aquest cap de setmana se celebra la tercera i última prova puntuable de la segona edició de la Spain Kiteboarding League en la platja de Tarifa amb una alta participació de valencians, tant en la modalitat de Strapless com en Freestyle masculí i femení.

Oliva, a 30 d’agost de 2018. Aquesta final de la Spain Kiteboarding League és la tercera i última prova de la lliga espanyola, un esdeveniment que ja ha visitat dos escenaris més, Illa Canyella (Huelva) i Oliva (València). Precisament, la Platja d’Aigua Blanca d’Oliva va ser l’escenari del campionat nacional els dies 22,23 i 24 de juny, una prova marcada per la gran afluència de públic on Claudia León, es va proclamar campiona femenina de freestyle, Liam Whaley, guanyador absolut en freestyle homes i, el valencià Deivid Martínez, que va guanyar en l’absoluta de Strapless. La prova de la SKL d’Oliva va tenir un alt nivell atés que es va aconseguir que quatre campions del món pogueren competir junts en una mateixa prova.

Aquest final de lliga arriba amb la recuperació del kiter d’Oliva i referent internacional en categoria Strapless, Kiko Roig, que torna a la competició en Tarifa, una vegada superada la seua lesió. Roig, amb tan sols 17 anys, és un referent nacional i internacional d’aquesta modalitat, equiparant-se amb els millors esportistes del kiteboarding mundial com Whaley, Alex Pastor, Rita Arnaus, Jerome Cloetens o David Tonijuan.

A més, el valencià Deivid Martinez “Rumbau”, de l’equip F-One Spain d’Oliva, lluitarà per ser Campió d’Espanya en categoria Strapless i Adrián Carbonell, amb tan sols 17 anys i una increïble escalada en aquest esport, intentarà pujar-se al podi de Freestyle.

La Spain Kiteboarding League Copa d’Espanya de Strapless & Freestyle, s’ha convertit en un sòlid esdeveniment, impulsat per la indústria nacional i avalat per la Global Kitesports Association, la Real Federació Espanyola de Vela i la World Kiteboarding League. Entre els seus objectius destaquen: potenciar el kitesurf, el turisme nàutic i impulsar la diversió en les platges, tres aspiracions que es comparteixen des de la regidoria de Turisme de l’ajuntament d’Oliva que dirigeix Mireia Morera, la qual ha animat a tots els valencians a participar en la final de Tarifa, especialment als olivers Kiko Roig i Felip Timoner.

D’altra banda, Morera ha destacat també la importància que té per al municipi seguir sent seu de la SKL, un esdeveniment turístic i esportiu tan important i que té tants seguidors i aficionats a la Comunitat com “demostra el fet que més de la meitat dels riders que participen en Tarifa són valencians”. A més, la regidora de Turisme ha recordat que “Oliva és una destinació molt potent per al turisme esportiu. De fet, important clubs en l’àmbit mundial d’esports com el futbol, el ciclisme o l’equitació trien la ciutat per a entrenar i competir”.

Per a finalitzar, ha assenyalat que “esdeveniments d’aquest tipus ajuden a diversificar l’oferta, amb productes de qualitat que, alhora, actuen com a elements de desestacionalització per a augmentar els actius turístics d’Oliva”.