Salta al contingut

Premsa

Obertes les inscripcions per al V concurs de “PEBRERA FARCIDA D’OLIVA”

El concurs se celebrarà el dissabte, 22 de setembre a partir de les 9.30 hores en el Mercat Municipal.

Avui s’ha obert el termini per a poder inscriure’s en la V edició del Concurs Amateur de “Pebrera Farcida d’Oliva”. Acabarà el 18 de setembre a les 14.00 hores. Es pot presentar qualsevol que no siga professional de l’hostaleria en el moment de concursar. A més, pot participar de manera individual o en parella amb un xiquet o una xiqueta.

Oliva, a 6 de setembre de 2018. El dissabte, 22 de setembre, se celebrarà en el Mercat Municipal, el V Concurs Amateur de “Pebrera Farcida d’Oliva”, un esdeveniment que s’emmarca dins de la XI Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva i que pretén promoure la gastronomia de la ciutat d’Oliva i els productes de proximitat entre els més joves, donant la possibilitat de concursar als xiquets al costat dels adults que participen.

Fins al pròxim 18 de setembre a les 14.00 hores estarà obert el termini per a poder inscriure’s en aquesta cinquena edició, organitzada pel departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva amb la col·laboració de l’Associació del Mercat Municipal, el Patronat Provincial de Turisme i l’Associació de Gastronomia d’Oliva, Gastroliva. Tots aquells que vulguen participar en el concurs hauran d’emplenar un document d’inscripció al que tindran accés en la Tourist Info d’Oliva en Passeig Lluís Vives, s/n (Mercat Municipal). Seran admeses un total de 20 sol·licituds per ordre d’inscripció.

El concurs va dirigit a qualsevol persona que no siga professional de l’hostaleria en el moment de concursar i poden participar, solos o acompanyats d’un menor.

Per a l’elaboració del plat, els concursants han d’utilitzar els ingredients bàsics dels pebrots farcits com el pebrot, arròs, tonyina negra, jueves (fesol de careta i garrofó) i tomaca, sent necessari presentar un mínim de 4 racions, per a la degustació del jurat.

Aquesta cinquena edició del Concurs Amateur de Pebrera Farcida d’Oliva començarà el dissabte, 22 de setembre a partir de les 9.30 hores amb la presentació dels plats en el Mercat Municipal. A partir de llavors, el jurat tindrà dues hores per a deliberar i serà a les 12.00 hores quan es conega l’autor de la millor pebrera farcida d’Oliva, tenint en compte el sabor, la textura, el punt de l’arròs, la fidelitat a la recepta tradicional i la presentació.

El primer premi consistirà en un val de 100 euros en productes del mercat, més dues entrades combinades: Oceanogràfic i Museu de les Arts i les Ciències de València. Així mateix, al concursant premiat se li lliurarà el certificat de guanyador d’aquest concurs.

El segon premi consistirà en un lot de productes Gourmet del Mercat valorat en 50 euros més dues entrades combinades: Oceanogràfic i Museu de les Arts i les Ciències. Al concursant premiat també se li lliurarà el certificat de guanyador de l’IV Concurs Amateur de “Pebrera Farcida d’Oliva”

Per a tots els participants hi haurà un lot de productes del Mercat al lliurament de la seua cassola de pebrera farcida, i un davantal exclusiu com a agraïment per la seua participación.