Salta al contingut

Premsa

Inici del curs escolar 2018-2019 als col·legis d’Oliva

Durant la jornada de hui, dilluns 10 de setembre, els xiquets/es d’Infantil, Primària i ESO d’Oliva han iniciat les classes escolars. Segons ha informat el Departament d’Educació, que encapçala la regidora, Yolanda Pastor, en aquest curs 2018-2019 s’han matriculat un total de 3.253 alumnes, dels quals 592 són d’Infantil, 1.571 de Primària, i 1.090 d’ESO.

Pel que fa a l’ensenyament no obligatori, Oliva disposa d’un total de 232 alumnes de Batxillerat, dividits entre el Batxillerat Científic i el de Ciències Socials i Humanitats. A més, hui també s’inicia el curs  als cicles formatius d’Administració i Finances, Mecanitzat i Producció en Fabricació Mecànica, Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural, i Animació d’Activitats Físiques i Esportives. En FPB s’impartiran cursos en Informàtica i Comunicacions, Agrojardineria i Composicions Florals, Serveis Administratius, i Fabricació i Muntatge.

“Des de la Delegació d’Educació s’ha treballat amb intensitat durant tot l’estiu perquè els centres escolars estiguen a punt per a l’inici del nou curs” assenyalava la regidora Yolanda Pastor.

Des del Departament d’Educació s’han dut a terme en les darreres setmanes diverses actuacions de millora per tal de tindre els centres en condicions. D’una banda, obres de caràcter general i de manteniment, que són comunes a tots els col·legis, com ara repintar, revisió de la il·luminació i la instal·lació elèctrica, de lampisteria, desinfecció i desinsectació, poda i desbrossament de les zones enjardinades i per un altre, actuacions més específiques de cada centre, en funció de les seues necessitats detectades, i en resposta a les demandes de professors i pares i mares d’alumnes.

En aquest sentit, les obres que s’han realitzat abans de l’inici del curs han estat les següents:

  • CEIP La Carrasca: s’han pavimentat els vials que connecten els aularis del centre escolar que es troba a la falda de la muntanya de Santa Anna. Aquests vials es trobaven molt deteriorats, i presentaven esbombaments i clavills que suposaven un gran perill per als usuaris. Des dels anys 60 del segle passat, aquest paviment no rebia cap manteniment. Per això enguany s’ha sanejat el paviment i se li ha aplicat una capa de formigó de 10 centímetres.
  • CEIP Verge dels Desemparats i EPA.Substitució de la tanca perimetral de tot el recinte.
  • CEIP Lluís Vives. Renovació completa dels banys del centre, substitució de la tanca perimetral del recinte, i eliminació dels sostres d’uralita d’amiant col·locant al seu lloc un material aïllant que ajude a mantenir temperades les temperatures.

Yolanda Pastor indica que “des de la Regidoria d’Educació s’ha treballat intensament per poder aconseguir que els nostres xiquets i xiquetes puguen gaudir d’uns centres escolars en les millors condicions”.

La regidora ha afegit que “aquestes actuacions són el resultat de les previsions emmarcades en el full de ruta que es va marcar fa tres anys des de la Regidoria d’Educació, amb l’objectiu d’aconseguir la millora infraestructural de tots els centres educatius en aquesta legislatura. Actuacions necessàries i demandades des de fa molt temps per la comunitat educativa local.”

Les classes s’han iniciat amb total normalitat, malgrat la pluja que precisament ha coincidit amb l’hora que els xiquets entraven als centres.