Salta al contingut

Premsa

La XI Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva se celebrarà del 17 al 22 de setembre al Mercat Municipal

Una paella gegant feta per Tot Arròs, amb la participació de Gastroliva i la Federació de Falles d’Oliva i l’actuació musical del grup S.A For Dixieland Band, serviran per a commemorar el World Paella Day.
Les Escoles al Mercat, el V Concurs de Pebrera Farcida, el Taller Junior de Coques i les visites guiades Oliva Gastronòmica són les activitats principals d’aquesta edició de la Mostra.
Paco Oltra, president de Gastroliva, Maria Morant, Fallera Major d’Oliva, Juan Torres, gerent de Vinoliva, Maria Tomàs, presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesans del Fil i Nela Garcia de “Cocinemos junt@s en mi cocina” seran els membres del jurat del Concurs de Pebrera Farcida

 

Ahir es va presentar lonzena edició de la Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva que se celebrarà des del pròxim 17 de setembre fins dissabte, 22. La regidora de Turisme, Mireia Morera ha presentat oficialment el programa d’aquesta edició que compta amb moltes activitats per a menuts i majors i ha destacat “la importància de la gastronomia com a part fonamental de la nostra cultura i com a referent per al turisme del nostre municipi”

Les Escoles al Mercat, el V Concurs de Pebrera Farcida, el Taller Junior de Coques i les visites guiades gastronòmiques són les principals activitats que es realitzaran en aquesta setmana dedicada a la gastronomia olivense.

Però, a més, i donat que el pròxim 20 de setembre, se celebra per primera vegada el Dia Mundial de la Paella, Oliva s’afegirà a aquesta commemoració amb la celebració d’un esdeveniment (OlivaWPD) que tindrà lloc el dissabte 22 i en el que la Paella serà la gran protagonista. Amb la col·laboració de Gastroliva, Tot Arròs i la Federació de Falles d’Oliva, tots els que vulguen podran gaudir d’una gran festa amb paella gegant i música en directe de S.A For Dixieland Band.

D’altra banda, des de la Regidoria de Turisme s’han donat a conéixer els integrants del jurat del Cinqué Concurs de Pebrera Farcida. El president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva GastrolivaPaco Oltra “Soqueta”, Maria Morant, Fallera Major d’Oliva, Juan Torres, gerent de Vinoliva, Maria Tomás, Presidenta Associació de Boixeteres i Artesans del Fil i Nela García de “Cocinemos junt@s en mi cocina” seran els encarregats de seleccionar les millors receptes de pebrera farcida. Morera de Projecte Ciutadans d’Oliva s’ha mostrat molt satisfeta per “poder comptar amb persones tan representatives i vinculades a la gastronomia del nostre poble per recolzar aquesta activitat i triar la pebrera farcida guanyadora”.

Segons el president de GastrolivaPaco Oltra “és una satisfacció poder participar en un acte com aquest”. A més, Guzmán Parra de Tot Arròs ha afegit que “no podien deixar de participar en aquesta celebració com a empresa del municipi especialitzada en arròs”.

Per últim, Vicent Pérez de la Federació de les Falles, ha agraït la possibilitat de poder participar-hi, ja que “sempre que hi haja paelles i festa, les Falles estaran”.

 

Activitats programades:

Escoles al Mercat
Des de dilluns 17 i fins dijous 20, els alumnes de 5é de primària d’aquests centres, dividits en quatre grups d’escolars diaris, visitaran el Mercat Municipal d’Oliva, en horari de 9 del matí a 2 de la vesprada. En aquestes visites didàctiques participaran tots els col·legis de la ciutat: Alfadalí, La Carrasca, Hort de Palau, Lluís Vives, Santa Ana, Desemparats, El Rebollet i San José de la Muntanya. Per a la regidora d’Educació, Yolanda Pastor “és fonamental que els nostres xiquets coneguen els nostres productes i sàpiguen des de ben xicotets l’importància d’una alimentació saludable”.

Visites guiades “Oliva gastronòmica”
Els dies 21 i 28 de setembre tindran lloc les visites guiades pel centre històric d’Oliva per a descobrir la història de la seua gastronomia i els ingredients de la seua cuina, incloent-hi visita al Mercat Municipal. Al llarg de la ruta es visitaran els nostres museus, el Mercat Municipal i es farà un tast de productes típics al Restaurant Anai Cris Iris El Roch.

V Concurs Amateur de Pebrera Farcida/ Taller Junior de Coques
Dissabte dia 22: el concurs s’iniciarà a les 9.00 h en el Mercat Municipal amb la presentació dels plats i entre les 10 i les 12 del matí es procedirà a la valoració i deliberació del jurat. Els plats seran puntuats per fidelitat a la recepta original i presentació i al migdia es procedirà al lliurament de premis. Tot seguit, es farà el Taller Junior de Coques amb Pepe Cotaina i Xavier Blasco.

Oliva World Paella Day
Dissabte dia 22: Per celebrar el Dia Mundial de la Paella, Oliva Turisme amb col·laboració de Tot Arròs, Gastroliva i la Federació de Falles ha preparat una gran festa amb música i paelles gegants per a tancar la Setmana de la Mostra Gastronòmica.