Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva enllesteix acreditacions d’accions formatives que permetran accedir amb majors garanties a les futures edicions dels Tallers d’Ocupació

Amb motiu de la convocatòria dels Taller d’Ocupació per a l’exercici 2019, que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball publicarà a finals d’enguany, i per tal de poder oferir noves alternatives a les persones beneficiàries, el departament d’Ocupació i Empresa treball en noves acreditacions d’accions formatives de les següents especialitats:

– Alfabetització informàtica: Informàtica i internet.
– Inserció laboral.
– Bàsic de prevenció de riscos laborals.
– Competències clau N2 per certificats sense idiomes.
– Competències clau N2 per certificats amb idiomes
– Competències clau N3 per certificats sense idiomes.
– Competències clau N3 per certificats amb idiomes.

Acreditacions que requereixen de la pertinent homologació per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), organisme que té previst visitar este mes de setembre les instal·lacions i espais per tal de fer les últimes comprovacions.

D’esta forma es donarà solució als problemes que ha tingut l’Ajuntament d’Oliva per accedir a les ajudes sol·licitades en 2018 per al Taller Centelles V. Després de 4 anys ininterromputs d’edicions del Taller Centelles, enguany no ha estat possible. I el motiu ha estat, justament, la falta d’homologació d’una de les accions formatives (a pesar que esta falta d’homologació no va ser obstacle per accedir a les ajudes de l’edició de 2017, les quals estaven regulades per les mateixes bases que la convocatòria actual: l’Ordre 11/2016 publicada en el DOCV de 20 de juliol de 2016). Amb tot, des del departament d’Ocupació i Empresa ja s’han donat els passos per no tornar a tindre problemes d’este tipus en el futur.

Des de l’any 2014 la ciutat d’Oliva ha comptat amb un Taller d’Ocupació anomenat Taller Centelles, del qual s’han beneficiat més de 120 persones al llarg de les seues 4 edicions, amb les següents especialitats homologades per la Conselleria:

– Activitats auxiliars en vivers , jardins i centres de jardineria (AGAO0108).
– Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (AGAO0208).
– Repoblació forestal i tractaments silvícoles (AGAR0208).
– Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes (AGAR0309).
– Confecció i publicació de pàgines web (IFCD0110).

D’esta forma s’han fet actuacions de neteja, rehabilitació i millora d’espais verds emblemàtics d’Oliva com són: el Parc públic de la muntanya Santa Anna, les zones verdes del carrer Muntanya, de la zona esportiva Sant Vicent i Vistahermosa, així com l’Hort de la Bosca i el Vall de les Fonts, entre d’altres.

Tasques a les quals el departament d’Ocupació i Empresa vol seguir donant continuïtat, raó per la qual està fent tot el possible per accedir a les futures edicions amb les majors garanties. I això sense oblidar altres possibles ajudes de la Conselleria, la Diputació o el Ministeri. De fet, en el present exercici 2018 l’Ajuntament d’Oliva ha accedit a ajudes a l’ocupació i/o la formació per valor de 709.756,45 (61.038,2€ dels quals de finals de 2017), amb els quals ha sigut possible la contractació de 144 persones, a les quals encara podrien sumar-se altres possibles ajudes d’este exercici. Tot amb l’únic objectiu de recuperar persones, dignificant-les i facilitant-les un treball i/o formació que ajude a millorar les seues perspectives econòmiques i laborals.