Salta al contingut

Premsa

Mavi Pérez, guanyadora del V Concurs Amateur de Pebrera Farcida

Més de 80 xiquets van participar en el Taller Júnior de Coques realitzat per Pepe Cotaina i Xavier Blasco.

Els guanyadors del concurs de dibuix de coques van ser Elena Sanchis Salinas, Lola Server Martínez i Oscar Martínez Martínez

El passat dissabte 22 de setembre, el Mercat Municipal d’Oliva va acollir la cinquena edició del Concurs Amateur de “Pebrera Farcida” i el Taller Júnior de Cocs que va realitzar Pepe Cotaina i Javier Blasco”. A  l’acte van assistir l’Alcalde d’Oliva, David González, i els membres de la Corporació Municipal.

El primer premi del concurs ha sigut per a Mavi Pérez Jordá (cassola 6), qui ha rebut el diploma acreditatiu i la medalla de mans de la regidora de Turisme, Mireia Morera, i el president del Jurat, Paco Oltra “Soqueta”, un val de 100 euros a canviar per productes del Mercat Municipal, regal oferit per l’associació de venedors, més dues entrades combinades de l’Oceanogràfic i Museu de les Ciències de València, oferides pel Departament de Turisme.

El segon premi ha sigut per a la cassola número 1 cuinada per Chelo Cañamás Pérez, qui també ha rebut el seu diploma acreditatiu i medalla de la mà de la regidora de Participació Ciutadana, Yolanda Pastor. A més, el president de l’Associació del Mercat, Manuel Navalón li ha fet lliurament d’un lot de productes del Mercat i dues entrades per a l’Oceanogràfic i Museu de les Arts i les Ciències de València, també oferides per Turisme.

El jurat ha estat integrat pel president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva Gastroliva, Paco Oltra “Soqueta”, Maria Morant, Fallera Major d’Oliva, María Tomás, Presidenta Associació de Bolilleres i Artesans del Fil, Nela García de “Cuinem junt@s en la meua cuina” i Juan Bonilla, cap de sala del restaurant d’Oliva Nova.

Paral·lelament, s’ha celebrat el Taller Junior de Coques, per tercer any consecutiu, amb Pepe Cotaina i Javier Blasco. En aquest certamen han participat més de 80 xiquets, que han elaborat les seues pròpies coques amb productes de proximitat del mercat.

A més, enguany, i com a novetat, s’ha realitzat també un concurs de dibuix sobre les coques que han realitzat els mateixos participants del taller. Els guanyadors han sigut Elena Sanchis Salinas, Lola Server Martínez i Oscar Martínez Martínez. Els premis han consistit en un sac de farina per a rebosteria oferit per Molí de Picó per als tres, més un conjunt de rebosteria infantil per a la guanyadora.

Mireia Morera, regidora de Turisme, ha agraït la col·laboració de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, de la regidoria d’Educació i de la Diputació de València en l’organització d’aquest concurs, així com dels participants. Segons Morera, “per al departament de Turisme és un orgull poder organitzar un certamen per a promoure la cultura gastronòmica d’Oliva, un concurs que ja té un gran arrelament entre els veïns d’Oliva.” A més, la regidora de Turisme ha assenyalat que “la cuina de la nostra ciutat és excel·lent i constitueix un dels molts atractius turístics que tenim; per açò, ens hem d’esforçar cada dia per promoure totes les experiències que tenim a Oliva, que són moltes i molt bones.