Salta al contingut

Premsa

Èxit de participació en l’Oliva Sup-Race 2018

Quasi 100 esportistes van arribar a la zona esportiva de la Mitja Galta, diumenge passat, a la Platja de Pau Pi, per tal de competir en el Circuit Mediterrani SUP-RACE 2108

El pòdium va ser per a Rafael Sirvent, Pablo Aina i Oscar Aina, components de l’equip nacional i referents a nivell internacional del paddle surf

Christian Rey-Alvite Leonori i Sara Tapia Remiro, ambdós d’Oliva, van ser els triomfadors de la segona carrera, on van participar 50 esportistes de totes les edats

 

El passat cap de setmana Oliva va acollir la novena etapa del Circuit Mediterrani SUP-Race 2018, un campionat organitzat per escoles i clubs esportius al llarg de la costa mediterrània per a promoure la pràctica de l’Stand Up Paddle, més conegut com SUP.

Quasi 100 esportistes es van trobar a la zona esportiva de la Mitja Galta, a la Platja de Pau Pi, per a recórrer les diferents distàncies marcades per l’organització segons les categories en les quals participaven i que estaven marcades entre 400 i 9000 metres.

Malgrat la nombrosa participació, no va haver-hi cap sorpresa en l’elit, ja que els components de l’equip nacional, i referents a nivell internacional, Rafael Sirvent, Pablo Aina es van proclamar campions absoluts; deixant la tercera posició de la general per a Oscar Aina.

La sorpresa de la jornada va ser el triomf de dos riders olivers de 14 anys, Christian Rey-Alvite Leonori i Sara Tapia Remiro, que van aconseguir la victòria en la segona carrera en la qual van participar al voltant de 50 esportistes de cinc categories diferents (sub-12, sub-14, sub-16, sub-18 i amateur). Cal destacar, a més, que  mentre Sara Tapia va ser la primera dona a travessar la línia de meta, Christian Rey-Alvite Christian  va conseguir el primer lloc de la seua categoria, arribant en solitari després de més de 4 km de carrera amb més d’un minut de diferencia respecte el segon classificat.

Per la seua part, Nacho Tapia, organitzador de la prova i gerent d’Oliva Surf, va manifestar la seua satisfacció “per l’alta participació i l’ambient que s’havia generat durant la prova. Un any més es demostra l’afició que, a poc a poc, està generant aquest esport i el gran nivell que estan aconseguint els nostres riders”.

Durant el lliurament dels premis, Mireia Morera, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, va agrair a l’organització tot el treball realitzat ja que “tant els clubs com les escoles esportives fan una tasca excel·lent perquè Oliva siga seu, una vegada més, d’un esdeveniment esportiu”. Així mateix, va destacar la importància que Oliva es consolide com a referent nacional per al turisme esportiu com a manera de desestacionalitzar el turisme tradicional.