Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva anima a la ciutadania a sumar-se al concurs públic llançat per la Generalitat per adquirir vivendes

L’alcalde destaca que la mesura contribuirà a mobilitzar vivendes sense ús per donar-los usos socials

 

L’alcalde, David González, ha animat a la ciutadania d’Oliva ha sumar-se al concurs públic llançat per la Generalitat per adquirir vivendes a incorporar al parc públic. González ha explicat que al marc d’esta convocatòria, que s’ha fet efectiva hui amb la seua publicació al DOCV, es preveu destinar fins a 11.247.000 euros per part de la Generalitat Valenciana per a l’adquisició d’habitatges en municipis de la Comunitat, que servirien per destinar-los a lloguer assequible o social.

González recordava que “des del Govern d’Oliva hem anat treballant intensament per desenvolupar polítiques d’habitatge i rehabilitació als nostres barris i regenerar els nostres carrers i places. A més a més, des de 2015, i amb el canvi al govern valencià, per fi hem comptat amb un recolzament actiu de la Conselleria d’Habitatge, que comparteix la nostra visió del fet que l’habitatge no pot reduir-se a una visió com a element d’especulació o producte financer, sinó que ha de ser objecte de polítiques actives de l’administració per millorar les ciutats i la qualitat de vida de la ciutadania”, assenyalava.

L’Ajuntament d’Oliva ha rehabilitat dos habitatges de la seua propietat i n’ha adquirit quatre més per tal de rehabilitar-los. En canvi, la conselleria no disposa a Oliva d’un parc públic d’habitatges, per la qual cosa són moltes les famílies en llista d’espera, i el pla d’adquisició pública que obri ara la Generalitat obri les portes per a la creació d’aquest parc en el futur.

Per això és important que les persones, propietàries, a les quals els puga interessar la venda s’informen a la pàgina web www.comprahabitatge.gva.es, perquè pot ser beneficiós per a elles i també per al conjunt de la ciutadania”, destacava.

Segons la informació facilitada per la conselleria, els habitatges que opten al concurs hauran d’estar en edificis plurifamiliars, amb una antiguitat màxima de 40 anys, disposar d’ascensor i tindre almenys saló-menjador, cuina, un dormitori i un bany. També hauran d’estar buits; en condicions adequades per a la seua ocupació; lliures d’ocupants o persones arrendatàries; amb alta de llum i aigua o disposar de la cèdula d’habitabilitat o llicència d’ocupació, i tindre la certificació energètica, entre altres requisits. Igualment s’han establert uns criteris d’adjudicació en els quals es valorarà l’oferta econòmica dels propietaris; la demanda existent;  la tipologia i característiques de l’habitatge; la ubicació, i les característiques de l’oferent.

L’alcalde ha recordat també que al llarg de la present legislatura s’ha fet efectiva la posada en marxa del programa de rehabilitació ARRU (que suposarà una injecció de prop de 4 milions d’euros al centre històric d’Oliva) o el Pla Renhata d’ajudes per a la reforma a  l’interior dels habitatges.