Salta al contingut

Premsa

La piscina municipal climatitzada restitueix el servei 9 d’octubre

La piscina climatitzada municipal restitueix el servei íntegrament el 9 d’octubre, en horari de 9.00 a 14.00 hores, per ser festiu. I en l’horari habitual des del 10 d’octubre.

L’Ajuntament d’Oliva va procedir al tancament preventiu dijous 4 d’octubre a les 20.30 hores, després que una fuga de clor, produïda per una avaria del sistema electrònic de dosificació, provocara que 15 persones hagueren de ser ateses pels serveis sanitaris per inhalació de clor i, en conseqüència, el seu desallotjament.

Des d’aleshores, divendres 5 d’octubre es va rebre la inspecció de sanitat del Centre de Salut Pública de Gandia; igualment, els serveis tècnics municipals procediren a revisar exhaustivament totes les instal·lacions, juntament amb els serveis de manteniment de l’empresa concessionària (BPX-Sport). Després de la revisió, es va comprovar que el nou sistema de dosificació automàtica (Guardián Next), instal·lat fa només unes setmanes perquè així ho estableix la normativa, havia fallat provocant una acumulació de clor que es va evacuar abruptament a través d’un dels conductes del got de la piscina, provocant el núvol tòxic. A este fet se suma el fet que la clau de pas de l’aigua d’un dels conductes no estava en la posició correcta.

En tindre localitzada la causa de la fuga, es va procedir al desmuntatge del dosificador automàtic, amb la finalitat de la seua restitució. Com a mesura preventiva, la piscina ha estat tancada al públic des del 5 d’octubre, tot i que ha estat en funcionament, realitzant-se analítiques continuades, per tal de tindre la seguretat que el sistema funciona correctament. És per això que, després de 3 dies funcionant correctament, segons consta en els informes tècnics, la instal·lació de la piscina climatitzada obrirà del 9 d’octubre endavant.

Al llarg de les pròximes setmanes s’han establert les mesures preventives següents:

1. S’ha establert un sistema preventiu de medició dels paràmetres fisicoquímics de l’aigua cada 2 hores durant les 2 primeres setmanes d’obertura de la piscina després del succés amb l’objectiu de detectar possibles noves incidències.
2. A més a més, durant les següents 6 setmanes es procedirà a realitzar 4 analítiques diàries per poder detectar possibles incidències o corregir possibles desviacions en els paràmetres.
3. S’està procedint a la revisió del Pla d’Autocontrol de la piscina, amb l’objectiu d’establir mesures preventives exhaustives que eviten aquest tipus de successos. De la mateixa manera, durant les pròximes setmanes, es procedirà a etiquetar totes les claus, filtres, bombes i altres elements de la sala de màquines per a la correcta i ràpida identificació del sistema, així com la seua traçabilitat amb el que recull el Pla d’Autocontrol.