Salta al contingut

Premsa

Oliva continua amb les tasques d’aproximació cultural per a nouvinguts

Les àrees d’Ocupació i Empresa i de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva  continuen les accions del Programa Pangea, amb la finalitat de fer possible la integració de les persones immigrants, amb el desenvolupament de diverses activitats dedicades a poder aproximar la nostra cultura a aquelles persones nouvingudes. Cal recordar que el Programa Pangea està subvencionat per la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana i està ubicat en el departament d’ocupació i empresa en l’edifici Almàssera.

Dins d’aquestes activitats podem trobar el taller de cuina tradicional, on la gent pot aprendre a cuinar plats tradicionals valencians com ara l’arròs al forn, l’arròs caldós, bunyols o paella. D’aquesta manera es fa un pas endavant en la integració d’un grup on convergeixen gent de diferents nacionalitats i cultures.

“Entre les ocupacions més freqüents d’aquestes persones nouvingudes, destaca la cura de gent major. Un dels principals problemes a què s’enfronten en aquesta tasca és la diferència cultural, de costums i, en concret, la diferència gastronòmica. És per això, que es considera de màxima importància formar aquestes persones en la cuina de plats típics locals, per reduir aquesta diferència i dur a terme el seu treball de manera més eficient” assenyalava la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana.

“Aquest programa respon a una necessitat de fer possible la inclusió de la gent nouvinguda en la nostra societat, fent valdre, a més, un dels nostres tresors: la gastronomia. Igualment també pretenem dur aquesta inclusió des de diferents àrees i duguem a terme tallers de conversa per tal que aprenguen a relacionar-se, i tallers dedicats a cuidar la perspectiva de gènere, per tal de poder mantindre nexes d’unió amb la resta de la societat” apel·la Àlex Salort, regidor de Benestar Social i Igualtat.

Aquesta activitat l’imparteix el grup García Ibáñez amb més de 20 anys d’experiència en el sector de la formació i la inserció laboral i la seua finalització està prevista el pròxim 16 d’octubre.