Salta al contingut

Premsa

Marató d’activitats literàries per a celebrar el Dia de la Biblioteca a Oliva

La primera sessió del Grup de lectura Tamarit, la presentació del llibre “Malalties i remeis” de Francesc Devesa i el lliurament de premis del Repte Lector 2018 omplin durant aquesta setmana les biblioteques Tamarit i l’Envic

Davant l’amenaça de pluja, el Servei de Biblioteques recomana prestar atenció a les seues xarxes socials, des d’on es comunicaria el possible ajornament de les activitats previstes per al dissabte dia 20

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva celebra un any més Dia de la Biblioteca, que es commemora cada 24 d’octubre, amb un programa especial d’activitats per a tots els públics.

Per començar, ahir dimarts va arrancar la nova temporada del Grup de lectura Tamarit. La primera sessió del curs, coordinada per Carmen Navarro, va girar al voltant del llibre d’Almudena Grandes “El lector de Julio Verne”. La programació continuarà el pròxim desembre amb “El cuento de la criada” de Margaret Atwood, i s’estendrà fins al mes de maig amb diferents propostes de lectura. Els interessats a formar part del grup o coordinar alguna sessió poden adreçar-se a la Biblioteca Tamarit.

El divendres 19 d’octubre, a les 19.30 h a la Biblioteca de l’Envic hi haurà la presentació del llibre “Malalties i remeis. La salut en la correspondència de Francesc de Borja” del metge oliver Francesc Devesa, publicat per la Universitat de València. L’acte, organitzat per l’Associació Cultural Centelles Riusech, comptarà amb la intervenció dels historiadors Santiago La Parra i Joan Iborra.

L’endemà, dissabte 20 d’octubre, la Biblioteca Tamarit obri les seues portes a les 11 h per a celebrar el Dia de la Biblioteca amb el lliurament de premis i diplomes del Repte Lector 2018. La banda d’iniciació de l’Escola de Música d’Oliva amenitzarà de manera molt especial un matí carregat de sorpreses, en el qual col·labora activament l’Associació de Comerciants d’Oliva. Finalment, el Museu Etnològic acollirà la tradicional exposició dels treballs i les ressenyes presentades pels participants.

Cal destacar que el cartell anunciador d’enguany és un disseny exclusiu de l’il·lustrador Pere Devesa, natural d’Oliva, i es convertirà a partir d’ara en la imatge d’aquesta iniciativa de foment lector que des de fa quatre anys incentiva a llegir a molts xiquets i xiquetes durant les vacances d’estiu.

Enric Escrivà, regidor de Biblioteques, anima a sumar-se a una jornada festiva i reivindicativa que pretén conscienciar la societat de la importància de la lectura, i que servirà alhora com a reconeixement “al bon treball de les nostres bibliotecàries i bibliotecaris per a convertir les biblioteques públiques en espais de trobada dels usuaris amb la cultura.”

Finalment, al voltant del 24 d’octubre, “ha sigut habitual que les biblioteques deixàrem llibres, procedents de donacions particulars i que no incorporàvem al nostre fons, en diferents indrets del poble (centres de salut, parcs i places, poliesportiu…) amb etiquetes que donaven visibilitat a les biblioteques municipals”. Des del Servei de Biblioteques s’ha assenyalat que enguany es veuran reduïdes aquestes accions, ja que es van enviar caixes de llibres a la Biblioteca de Cebolla (Toledo), el passat setembre, en solidaritat per la pèrdua de tot el seu fons bibliogràfic, a causa de les inundacions.