Salta al contingut

Premsa

Alumnes d’un Taller d’Ocupació d’Alzira visiten Oliva per conéixer el seu treball en matèria de mediació intercultural

Aquest matí un grup d’alumnes/treballadors d’Alzira, que formen part del Taller d’Ocupació “T’estime” que gira al voltant de la mediació intercultural, han visitat Oliva per tal de conéixer de primera mà com es treballa en aquesta matèria al nostre ajuntament. A l’acte de benvinguda ha assistit la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, i el regidor de Benestar Social, Alejandro Salort.

En concret, el grup format per 10 treballadors i una professora han realitzat una sessió de treball al saló d’actes del Centre Social de Sant Francesc en el qual la tècnica de mediació intercultural d’Oliva els ha explicat el funcionament d’un taller de cuina tradicional, un segon de conversa i un tercer d’igualtat. Amb aquestes activitats posades en marxa des de l’Ajuntament d’Oliva es fa un pas endavant en la integració d’un grup on convergeixen gent de diferents nacionalitats i cultures.

En la segona part de la sessió, els participants del taller de cuina s’han posat davant els alumnes d’Alzira per tal d’explicar-los la cultura àrab i plats típics de la seua zona.

Aquests tallers formen part de les accions del Programa Pangea, amb la finalitat de fer possible la integració de les persones immigrants, amb el desenvolupament de diverses activitats dedicades a poder aproximar la nostra cultura a aquelles persones nouvingudes.