Salta al contingut

Premsa

La Falla Casa d’Alonso enceta el XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’

El grup més nombrós d’enguany actua aquesta nit al Teatre Olímpia per a donar el tret d’eixida a tres setmanes de teatre

En total seran cinc espectacles i més de 50 actors i actrius els que es donen cita

Cinc produccions amateurs configuren la programació del XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que organitzen la Regidoria de Cultura i la Federació de Falles d’Oliva. Una nova edició al Teatre Olímpia que s’estrena hui divendres, 19 d’octubre, amb l’obra “Dos-i-ficat” del grup de teatre de la Falla Casa d’Alonso.

La representació començarà a les 22.00 h, i a l’escenari es podrà veure a Lorenzo Miguel Císcar, David Peiró, Maria del Mar Císcar, José Ramón Gregori, Gregoria Salinas, Alberto Gómez, Javier Tur, Sabina Fuster, Mireia Ibiza, Sandra Pastor, Iván Navarro, Carles Oltra, Jesús Blas Juan, Javier Frau, Marisa Salinas, Míriam Gómez, Anabel Aibar, Alicia Valls i José Miguel Parra.

El muntatge, que dirigeix Sisi Mayans sobre textos de diversos autors, es compon d’una sèrie d’escenes encadenades, en les quals es mostren les relacions quotidianes que mantenen diferents personatges. “Un conjunt de sis esquetxos que intentaran fer riure a l’espectador”, apunten des de la companyia.

Tota la programació

La XIX edició del concurs continuarà el divendres 26, a les 22.00 h amb “Pronòstic reservat”, de Jean-Pierre Martínez, que oferirà el grup de teatre Ramón Sanz de la Falla Institut. L’endemà dissabte, a les 7 de la vesprada, el grup de teatre El Rebollit presentarà l’espectacle “Un cadàver a les postres”, basat en el guió de Neil Simon. La companyia de la Falla Barri Sant Francesc pujarà a l’escenari, el dimecres 31 a les 22.00 h, amb l’obra més exitosa del francés Marc Camoletti: “Boeing boeing”.

Els encarregats de clausurar la XIX edició, fora de concurs, seran els últims guanyadors del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur. “Una manera simbòlica de tancar el cercle i consolidar la unió entre els dos concursos, ja que per tradició la millor obra del ‘Salvador Soler’ té accés directe al Certamen ‘aMat’”, ha explicat el regidor de Cultura, Enric Escrivà. Així, el grup de teatre Pla i Revés d’Altea tornarà a l’Olímpia el 2 de novembre, a les 10 de la nit amb “Hereus”.

Tot seguit de la funció, es coneixeran els premiats. Hi haurà el primer, segon i tercer premi en la categoria de millor muntatge, trofeus als millors actors i actrius, a l’ús del valencià i el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció. A més a més, l’espectacle faller millor valorat pel jurat representarà Oliva en la III Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera de València.

El preu de l’entrada individual és de 3 euros per a cadascuna de les representacions, mentre que l’espectacle de cloenda serà gratuït.