Salta al contingut

Premsa

Reasfaltat del carrer Cavallet de Mar i obres de millora de col·lectors residuals a la platja d’Oliva

Ahir dimarts, 23 d’octubre, amb el repintat de la senyalística horitzontal finalitzaven els treballs al carrer del Cavallet de Mar de la platja d’Oliva, desenvolupats en les darreres setmanes. Treballs que han consistit en el reasfaltat del carrer, en el tram que va des de la Via de Ronda fins al carrer de la Comarca de la Marina, amb una superfície de 600 m².

El pressupost de les actuacions ha estat de 10.406 euros, finançats íntegrament per fons municipals. Amb la seua execució culminen les diferents actuacions dutes a terme amb la finalitat de pal·liar els problemes d’aigües residuals i pluvials, i també per acomplir la legislació vigent.

Dites actuacions prèvies han estat les següents:

  1. II Fase de les obres de millora del sòl i reforç del ferm en el col·lector de la Via de Ronda, amb una inversió de 143.101 euros, a càrrec de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. A través d’estes obres es va aprofitar per eliminar la connexió al col·lector de residuals dels embornals del principi del carrer, i connectar-los al sistema de recollida d’aigües pluvials, tal com estableix la legislació vigent.
  2. Obres complementàries a les de la II Fase de la Via Ronda, de reparació de l’antic col·lector d’aigües residuals i reforma dels pous de registre, amb una inversió de 55.739 euros, finançats per l’Ajuntament d’Oliva.
  3. Instal·lació d’una arqueta de formigó armat en el carrer del Cavallet de Mar, millora de les canalitzacions de residuals i els seus pendents i reordenació de les connexions amb el col·lector principal de la Via de Ronda per tal d’evitar embussos, amb una inversió de 9.936 euros, a càrrec de la Diputació de València.
  4. Neteja dels col·lectors d’aigües residuals dels carrers del Cavallet de Mar i de la Comarca de la Marina (des de l’estació de bombeig), eliminant sediments solidificats i arenes, que ha permés restablir l’amplitud de la secció dels col·lectors, amb un cost de 2.200 euros, a càrrec de l’Ajuntament d’Oliva.

“Tot i que el conjunt d’estes actuacions suposen una millora significativa, encara resten actuacions en el sistema general, que l’ajuntament anirà executant en funció dels recursos disponibles” assenyalava l’Alcalde la ciutat, David González.