Salta al contingut

Premsa

Oliva Turisme prepara una llista de carrers il·lustrada per Bernat Moreno

Falta poc perquè els carrers del barri antic i els monuments més emblemàtics puguen plasmar-se en la llista de carrers il·lustrada que està preparant Oliva Turisme de la mà de Bernat Moreno, artista oliver especialitzat en il·lustració de viatge.

Moreno, que va nàixer les Illes Canàries però ha crescut a Oliva, és l’encarregat de desenvolupar el projecte que es presentarà en poc temps i que ens mostra, en il·lustracions grandària A3, la ciutat des d’una perspectiva artística.

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Turisme, que dirigeix Mireia Morera, té com a objectiu principal la promoció turística, oferint un pràctic plànol turístic que servirà de guia per als visitants del centre de la ciutat, del patrimoni històric i cultural i també dels museus que completen la visita monumental d’Oliva. Aquesta publicació turística oferirà tres recorreguts diferents i informació útil sobre els principals llocs d’interés a visitar en cada trajecte, perquè els turistes no es perden ni un detall. El plànol té un disseny molt atractiu que transmet tot l’encant de la ciutat, la qual cosa el converteix, a més, en un estupend record de l’experiència viscuda descobrint l’emblemàtic centre històric d’Oliva.

L’autor de l’obra ha expressat la seua satisfacció per haver aconseguit els objectius que tant ell com la regidora de Turisme, Mireia Morera es van fixar des del principi. Segons Morera, “volíem que fora un plànol útil, pràctic, molt visual i atractiu i, que a més, transmetera aqueix sentiment de poble tradicional i d’hospitalitat. La veritat és que no li ho hem posat fàcil a Bernat però el resultat és excepcional”.

En aquest sentit, Moreno ha afegit que li agrada la idea de poder descobrir racons d’Oliva. “Crec que perdre’s en el barri antic és una aventura difícil d’igualar i pense, que aqueixa passió que sent per cada trosset d’Oliva, es respira en cada imatge del plànol”.

El projecte que prompte vorà la llum dóna una idea general de com és la ciutat amb una part al costat de la carretera amb edificis més moderns, alts i amb una urbanització més recta i ordenada, i una altra part, més laberíntica, amb cases tradicionals.

A més, Bernat i Mireia han volgut donar importància a la història de la ciutat per la qual cosa ha senyalitzat tots aquells edificis emblemàtics que marquen la idiosincràsia d’Oliva com a poble. Però, a més, tampoc s’han oblidat de les necessitats en infraestructures, i han fet fa dues picades d’ullet al futur, un referent a l’alliberament de l’AP7 i un altre, cap a la indispensable connexió ferroviària entre Gandia i Dénia. ”Volíem -ha conclòs Bernat- reivindicar l’orgull de ser un poble mentre som capaços de ser una ciutat oberta al turisme, integradora i reconeguda per la sostenibilitat del nostre entorn i els serveis de qualitat.”

En definitiva i segons ha destacat Morera, “Bernat ha aconseguit plasmar amb les seues il·lustracions totes les nostres idees, i ha aconseguit captar amb el disseny d’aquest plànol l’essència i l’encant d’Oliva.”

Oliva tindrà en poc temps el seu mapa il·lustrat, una xicoteta obra d’art que agradarà tant a turistes com als veïns d’Oliva.