Salta al contingut

Premsa

Oliva participa en la Jornada sobre Turisme Experiencial organitzada per Valencia Plaza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • El turisme actiu, esport, cultura i gastronomia s’erigeixen com l’alternativa a l’oferta de sol i platja per a la desestacionalització de l’ocupació turística a Oliva

 

  • Segons Mireia Morera, regidora de Turisme, “a Oliva tenim tots els ingredients per a convertir-nos en una destinació preferencial per al turista que busca experiències, per la qual cosa hem de continuar treballant en aqueix sentit i consolidar productes de qualitat que diversifiquen l’oferta turística de la nostra ciutat”

 

Oliva, 6 de novembre de 2018. La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva va participar en la tercera jornada de  Turisme Experiencial. Productes alternatius al sol i platja, que va organitzar Valencia Plaza i a la qual van assistir, entre altres, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la diputada de Turisme, Pilar Moncho i la presidenta de Valencia Premium i fundadora de Valencia Guías, Ana Merelo.

La jornada va tindre com a eix central el canvi en el patró de comportament dels turistes que realitzen viatges més curts però amb més freqüència. Aquests viatges són principalment per oci, en els quals les experiències que s’ofereixen, principalment les de gastronomia, salut, esport i aventura, actuen de motor en la presa de decisions.

En aquest context, és important esforçar-se per crear nous productes turístics en els quals les experiències aporten un valor diferencial en la combinació perfecta de valors com la tradició, l’avantguarda, la qualitat i la diversitat.

Des d’Oliva Turisme es va subratllar les possibilitats que té la ciutat en els quatre pilars fonamentals en què es basa l’estratègia de captació de nous mercats internacionals o reposicionament en mercats tradicionals: art, cultura i tradicions, gastronomia, naturalesa, i esport o turisme actiu.

De fet, la ciutat d’Oliva s’ha convertit en els últims anys en una destinació multiproducte que combina a la perfecció el model de sol i platja amb les noves estratègies experiencials que demanden els nous visitants i que, per exemple, aquest últim mes de setembre han arribat en la seua majoria de Regne Unit i de Centreeuropa.

El nostre clima privilegiat i també ubicació privilegiada fan d’Oliva un lloc ideal per als amants de l’esport. El turisme actiu amb les rutes de senderisme, el cicle turisme o les rutes amb bici i els esdeveniments esportius entre els quals es troben l’Spain Kiteboarding League, la Marcha Alberto Contador, el SUP Circuit Mediterrani o el METoliva constitueixen un punt de referència per al turisme esportiu.

Així mateix, el llegat artístic i històric de la ciutat al costat de les experiències com les visites guiades tematitzades, o la gastronomia amb esdeveniments com el Concurs de coques, el de Pebreres Farcides o la ruta de les Tapes converteixen a Oliva en un punt indispensable en qualsevol ruta per carretera (road trip) per la Comunitat Valenciana.

Segons Mireia Morera, regidora de Turisme: “a Oliva tenim tots els ingredients per a convertir-nos en una destinació preferencial per al turista que busca experiències, per la qual cosa hem de continuar treballant en aqueix sentit i consolidar productes de qualitat que diversifiquen l’oferta turística de la nostra ciutat.”

En definitiva, els nostres paisatges, les platges, paratges naturals, festes i tradicions, la nostra extraordinària gastronomia, espais per a fer senderisme, esports nàutics, naturalesa, són els millors aliats per a potenciar a Oliva com una de les millors destinacions turístiques de la Comunitat.