Salta al contingut

Premsa

Benestar Social inicia el Programa d’Itineraris Integrats per a la inserció laboral “A Prop”

Des del Servei de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Oliva s’ha iniciat el Programa d’Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en Situació de Risc d’Exclusió Social, “A Prop”. Es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020. L’objectiu d’aquest projecte és promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació, segons l’eix prioritari 2A i l’objectiu temàtic 9 del Programa Operatiu del Fons Social Europeu.

Per a dur a terme aquesta innovadora iniciativa, els Serveis de Benestar Social disposen de dues psicòlogues, una treballadora social i un orientador laboral dedicats en exclusiu a la selecció dels usuaris i al disseny personalitzat del Programa d’Itineraris Integrats per a cadascun d’ells.

El nostre projecte té una visió transversal, que no està encaminat exclusivament a adquirir habilitats laborals, sinó que també a fomentar el desenvolupament d’habilitats socials bàsiques centrades en la igualtat i la no discriminació per cap raó. A més també es pretén incloure la millora de les capacitats encarades al treball en equip i a responsabilitzar-se dels mateixos resultats, l’ús de les noves tecnologies de la informació a favor de l’ocupabilitat i la promoció laboral, així com la sostenibilitat i responsabilitat mediambiental, entre altres valors.

“A Prop”, d’acord amb les noves polítiques d’innovació social, cerca solucions als problemes socials més importants de la nostra localitat i s’orienta cap a la millora de la qualitat de vida dels beneficiaris i en conseqüència de la comunitat.

Amb les quatre fases d’actuacions de què consta es pretén aconseguir el màxim percentatge d’inserció laboral possible: 1. Acollida i diagnòstic de la situació d’exclusió; 2. Disseny i desenvolupament de l’itinerari individualitzat; 3. Acompanyament i avaluació; 4. Intermediació laboral i prospecció. Pràctiques d’aprenentatge i inserció en empreses.

A hores d’ara s’està desenvolupant la primera de les esmentades fases. “Per fi veu la llum aquest il·lusionant projecte amb el qual pretenem donar suport a les persones que es troben en risc d’exclusió social, donant atenció de manera personalitzada a cadascun dels usuaris i facilitant les eines per poder empoderar-les” assenyalava el regidor de Benestar Social, Alejandro Salort.