Salta al contingut

Premsa

Oliva proposa un cicle temàtic sobre la grip de 1918

El programa arranca aquest divendres, a les 19.30 h a la Biblioteca de l’Envic

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública intervindrà en la presentació de la revista Cabdells, el 21 de desembre

L’Associació Cultural Centelles i Riusech i el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva han presentat un cicle de xerrades sobre la grip espanyola de 1918: ‘100 anys de la “cucaracha” a Oliva’, que tindrà lloc a la Biblioteca de l’Envic durant tres divendres del mes de novembre, a les 19.30 h.

Segons el regidor de Cultura i Biblioteques, Enric Escrivà, el programa temàtic que coordina Francesc Devesa es divideix en tres cites amb una finalitat en comú, “donar a conéixer la grip de 1918 en diferents contextos: sociopolític, històric i sanitari, així com les seues conseqüències per a la població d’Oliva”.

El cicle s’encetarà el pròxim divendres, 16 de novembre, amb Josep Bernabeu, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant, el qual comentarà les condicions socials i sanitàries que van influir en l’epidèmia. La següent setmana, el divendres dia 23, serà el torn de Joan Ramon Morell, professor d’Història, que contextualitzarà l’esmentada pandèmia gràcies a la seua tasca d’investigació, en la qual ha dut a terme una “recopilació historiogràfica d’articles i ressenyes d’altres historiadors al voltant del context en el qual es produeix la “cucaracha” de 1918”, segons afirma Morell. Finalment, Antoni Arlandis i Francesc Devesa, metges, tancaran el cicle el 30 de novembre amb la conferència “Oliva i la grip de 1918”.

La programació inclou també la presentació del núm. 16 de la revista d’investigació Cabdells. Serà el divendres, 21 de desembre, a les 19.30 h al Centre Polivalent. En la presentació intervindran Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana; Josep Xavier Esplugues, professor associat d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant; Manel Arcos, director de la revista; i Francesc Devesa, coordinador del cicle i de l’últim número de la publicació. El monogràfic inclourà un pròleg de Jesús Alonso i els darrers articles dels ponents del cicle de xerrades.