Salta al contingut

Premsa

El Casal Jove d’Oliva acull la 5a jornada d’oci nocturn de les “Nits Bordes”

El Calaix Jove de la Mancomunitat de la Safor, amb la col·laboració de l’IVAJ, organitza unes activitats d’oci educatiu per a joves de la comarca

 

El pròxim divendres, 7 de desembre, el Casal Jove d’Oliva serà la seu d’una nova activitat d’oci nocturn denominada “Les Nits Bordes” que organitza el Calaix Jove de la Safor. Aquesta serà la 5a jornada del cicle i s’iniciarà a les 21 hores.

L’activitat consistirà a reutilitzar materials per tal d’elaborar-ne de nous, i que puguen tindre una segona vida útil, en aquest cas per a transformar-los en casetes per a gossos que es lliuraran a Vedama, la protectora d’animals d’àmbit local.

“Poder vincular a la joventut, el reciclatge i, alhora, aportar recursos a una entitat que treball amb els animals del nostre poble és, sense dubte, una idea il·lusionant” afirma el regidor de Joventut, Àlex Salort, que a més remarca “encara que el públic objectiu siga la joventut està obert perquè participen persones de totes les edats”.

Per tal d’aprofitar aquesta cita es recorda que si la gent vol aportar donacions d’utensilis bàsics (mantes, llençols, lleixiu, salsitxes de Frankfurt…) que estiguen en un estat òptim, pot fer-ho el mateix divendres, o bé durant la resta dels dies a les instal·lacions de Vedama.

Amb aquest projecte la Mancomunitat de la Safor pretén oferir, als joves, alternatives actives a l’oferta d’oci consumista, gaudint de les instal·lacions municipals en períodes nocturns, fora de l’horari habitual i tradicional. El programa ofereix una alternativa a la cultura del consumisme d’alcohol i altres drogues a les vesprades i les nits dels caps de setmana, i proposa un oci actiu i participatiu, que es basa en activitats esportives i culturals, que fins ara mai no s’havien pogut realitzar de nit, i així es dóna als joves la possibilitat d’elegir què els abelleix més fer amb el seu temps lliure.

Les activitats es dissenyen intentant cobrir, tant com siga possible, les inquietuds i  els interessos dels joves, optant en tot moment per una oferta àmplia i variada en l’àmbit  social, cultural i esportiu.

El programa naix des d’una perspectiva integral d’actuació que abraça informació, formació, dinamització i participació, que busca conjuminar esforços en l’àmbit municipal i en l’àmbit comunitari on totes les associacions juvenils i no juvenils, entitats i organitzacions de tot tipus col·laboren per completar un projecte complex i ambiciós per a la joventut.

“Les nits bordes” és tracta d’un nom que connecta directament amb els joves, el seu llenguatge i la seua manera d’entendre l’oci. Apel·la a la necessitat dels joves de fer coses diferents, de moure’s i participar en les activitats del seu municipi o comarca.

En la programació es planteja la idea de realitzar diferents tipus d’activitats, que es realitzen divendres i dissabtes, de 21.00 h a 01.00 h, i obertes a joves d’entre 14 i 30 anys. Tot seguit es descriuen algunes de les activitats a realitzar dins del programa de “Les nits bordes”: jocs de rol, breakdance, bioconstrucció, taller de ràdio, patinatge nocturn, tècniques fotogràfiques, karaoke, videojocs, ScapeRoom, curtmetratge, percussió, caracterització, creació de disfresses, risoteràpia, excursió a la llum de la lluna, acostar-se a les estrelles, i gimcana temàtica.