Salta al contingut

Premsa

Un total de 1100 alumnes de primària, visiten aquest curs escolar les instal·lacions del Parc d’Educació Viària d’Oliva

Yolanda Pastor, regidora d’Educació i directora del Parc d’Educació Viària, ha destacat la participació dels centres educatius d’Oliva en el programa “Valors per a la convivència viària” dirigit als alumnes de 4t, 5é i 6é de primària al llarg dels darrers mesos.

Amb el taller sobre les pautes segures per als vianants per creuar, es desenvolupen els coneixements i habilitats necessàries perquè el menor d’edat participe en el trànsit rodat de forma no problemàtica, com a estratègia essencial per a la mobilitat segura d’aquest grup d’alumnat. A l’hora de creuar la calçada com a vianant, l’alumne contempla en la seua acció les regles essencials per a realitzar-la correctament, amb seguretat.

Així mateix, la responsable del departament educatiu, ha manifestat que en el present curs escolar es continua fent lliurament en les classes teòriques de la motxilla, fomentant l’ús del casc de protecció quan visiten el parc vial i realitzen les activitats de conductors de bicicleta.

Dins de les programacions habituals per a primària, destaca la col·laboració amb poblacions com ara Pego i El Verger, consolidant les visites d’aquests alumnes a les instal·lacions del Parc d’educació Viària.

Aquestes activitats amb primària, es van iniciar al novembre i finalitzaren al juny, encara que l’activitat del monitor d’educació viària, l’agent de la Policia Local Paco Tortosa, comporta l’assistència de xarrades cíviques i viàries d’acord amb els convenis de col·laboració subscrits per part de l’ajuntament i els Instituts d’ensenyament secundari, Gabriel Ciscar i Gregori Maians, i participa en la diversitat.

Yolanda Pastor ha agraït la labor diària i constant que posa com a referent al parc d’educació viària a la Comunitat Valenciana, i també ha mostrat el seu interés, destacant la necessitat d’intervindre en el constant aprenentatge durant el transcurs de la vida, sobretot, amb els accelerats canvis d’usos tant de les vies públiques com dels vehicles de mobilitat personal, coneguts com a patinets, “és important que, a més de treballar per situar aquest parc vial com un referent en la zona, que servisca com a instrument útil perquè els nostres xiquets i joves aprenguen la importància de respectar les normes de seguretat vial, bé siga com a peató que com a conductor o ciclista. És important per a la convivència”.

Els alumnes de CEIP Lluís Vives han sigut els primers a visitar les instal·lacions enguany.