Salta al contingut

Premsa

La Regidoria de Festes aprova la subvenció a la Junta Central de Germandats de la Setmana Santa per al 2018

El conveni de col·laboració arriba als 12.000 euros, 3.500 euros més que l’any passat

 

El Regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, ha signat també este mes el conveni de col·laboració amb la Junta Central de Germandats de la Setmana Santa d’Oliva per a l’exercici 2018. Pepe Salazar i el president de la Junta, Vicent Salort, van signar un acord que estableix una subvenció municipal de 12.000 euros, 3.500 euros més que l’any passat, que es destinarà a promoure els actes més destacats de la Setmana Santa d’Oliva:  Missa Germandat Ntra. Sra. dels Dolors, Processó Divendres de Dolors, Diumenge de Rams, Via Crucis, Processó de la Germandat de Jesús Natzaré, Trasllat de la imatge de la Soledat, Viacrucis Comunitari, Diumenge de Resurrecció, Presentació Padrines de Setmana Santa, Pregó de la Setmana Santa, Concurs de Cartells, Exposició, Certamen de Betlems, Processó Provincial, Desclavament i Processó de Sant Enterrament.

Amb la signatura d’aquest conveni, segons comentava el regidor de Festes, “l’Ajuntament demostra una vegada més el seu compromís amb la celebració de la Setmana Santa d’Oliva i amb el treball que realitza la seua Junta Central de Germandats, ja que recordem que estem parlant d’una de les festes més multitudinàries i participatives d’Oliva, que a més atrau una gran quantitat de turistes i visitants, amb el benefici que tot això suposa per a Oliva.”

“A més no hem d’oblidar la seua tradició històrica, no hem d’oblidar que la Setmana Santa d’Oliva, tal com hui la coneixem, té el seu origen al segle XVII, quan els pares franciscans van implantar la commemoració de la Passió prenent com a models els costums que ells mateixos van iniciar a la Terra Santa, com ara el Viacrucis, el Desclavament o les processons de la Penitència. Uns actes que hui encara perviuen i que suposen el tret més destacat de la celebració religiosa olivera”, afegia Pepe Salazar.

El conveni de col·laboració signat també compromet a la Junta de Germandats a justificar per escrit les despeses realitzades, així com a l’elaboració i presentació d’una memòria de les activitats realitzades per tal de certificar que s’ha executat la programació prevista inicialment. Igualment correspon al col·lectiu de la Setmana Santa la promoció de les celebracions en valencià, o amb el valencià en una posició preferent, i amb el logotip aprovat per l’Ajuntament d’Oliva.