Salta al contingut

Premsa

Els turistes trien Oliva per la qualitat en la seua oferta turística

• La majoria de turistes estrangers que visiten Oliva procedeixen de Regne Unit, França, Alemanya i els Països Baixos. En l’àmbit nacional, Madrid, Castella i Lleó, Castella la Manxa i la mateixa Comunitat Valenciana constitueixen els principals mercats d’origen.

• Quasi el 80% d’aquests visitants realitzen activitats familiars, ja que es tracta de grups amb xiquets, parelles o amics que vénen a Oliva buscant la platja, la naturalesa i les visites culturals.

• Oliva ocupa el quart lloc de la classificació de municipis acampadors de la Comunitat i el primer de la comarca de La Safor.

 

Segons l’últim informe d’evolució de l’activitat turística, la Comunitat Valenciana va rebre 7.828.996 turistes estrangers que van pernoctar una mitjana de 10,6 dies, la qual cosa ens converteix dins del grup de les principals comunitats receptores de turistes estrangers, la que posseeix una major estada mitjana. El Regne Unit és el principal mercat d’origen, amb una quota del 32,5%, seguit a certa distància del mercat francés, el conjunt de nòrdics i l’alemany. Entre els motius del viatge, l’oci i les vacances constitueixen la principal motivació per a la majoria dels turistes estrangers que visiten la Comunitat -el 86,4%-, seguida de la visita a familiars i amics (7,2%). El turisme de sol i platja representa un 71,6% dels viatges d’oci.

Aquests percentatges es mantenen a Oliva, ja que, pocs dies abans de finalitzar el 2018, el grup més nombrós de turistes és el de Regne Unit, seguit de prop per França, Alemanya i els Països Baixos. En el panorama nacional, Madrid, Castella León i Castella-la Manxa i la mateixa Comunitat constitueixen els principals mercats d’origen.

 

Quin és el perfil del resident/turista que visita Oliva?

Els turistes residents que trien Oliva per al seu oci, esbarjo o vacances realitzen una valoració molt alta de la seua estada amb una mitjana de 8,7 sobre 10 el que els transforma en els millors prescriptores del nostre entorn en els seus llocs de procedència. Quasi el 80% d’aquests visitants realitzen activitats familiars, ja que es tracta de grups amb xiquets, parelles o amics que vénen a Oliva buscant, principalment, la platja, la naturalesa i les visites culturals. A més, estan molt interessats en activitats de turisme actiu, visites a espais naturals, activitats esportives i degustacions gastronòmiques.

Respecte als turistes estrangers, la franja d’edat majoritària se situa entre els 45-60 anys pel que es dedueix que encara que la majoria són persones actives, un percentatge molt alt està prop de la jubilació o ja s’han retirat del món laboral. En la majoria dels casos podem parlar d’estades de llarga durada (més de 14 dies), una setmana (37%) o de dues setmanes (18’4%) amb dues visites a l’any. Tal com ocorre amb els turistes residents, la major part d’aquestes persones visita la platja i l’entorn natural, realitza recorreguts culturals i tria provar la nostra gastronomia com a experiència fonamental de la seua estada però, a més, participen en les festes locals i en activitats esportives i, més de la meitat, compren productes típics. Aquest grup de turistes demanda principalment activitats com el senderisme, l’excursionisme per l’entorn d’Oliva, el cicloturisme o els passejos a cavall pel Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

És important assenyalar que un alt percentatge dels residents i turistes que trien Oliva com a destinació vacacional opta pels càmpings com a allotjament preferent degut, principalment, a la seua ubicació molt pròxima a la platja, la tranquil·litat i la relació preu-qualitat que ofereixen les seues instal·lacions el que els converteix en un agent estratègic per a la desestacionalització del turisme, ja que mantenen una ocupació molt alta al llarg de tot l’any el que situa a Oliva en el quart lloc de la classificació de municipis acampadors de la Comunitat i el primer de la comarca de La Safor.

 

Turisme esportiu professional

Oliva es presenta també com a destinació de turisme esportiu professional pel clima privilegiat, la seua ubicació i les instal·lacions que disposa, entre les quals cal destacar les d’Oliva Nova Golf & Beach Resort. De fet, molts equips i esportistes d’èlit trien el nostre entorn i les seues magnífiques instal·lacions per a realitzar el seu entrenament, pretemporades o pràctiques professionals. Gran part dels equips europeus, sobretot, del nord d’Europa de golf, futbol, rugbi, ciclisme de tota mena o hípica trien Oliva com a seu per a les seues concentracions o pretemporades el que també és imprescindible per a mantenir una ocupació important durant tot l’any.

En aquest sentit, la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera ha incidit en la necessitat de treballar perquè turistes, residents i professionals de l’esport se senten estupendament en les seues visites a Oliva. És imprescindible que tots els professionals del sector turístic treballem junts i en la mateixa direcció perquè puguem cobrir perfectament les demandes i necessitats dels nostres residents i turistes. A més ha afegit que “ja que tenim la sort i el privilegi de comptar amb un entorn exclusiu i unes platges úniques, hem de ser capaces de, entre tots, convertir a Oliva en una destinació turística de primer nivell que destaque per la qualitat de la seua oferta en instal·lacions, activitats, gastronomia i cultura”.