Salta al contingut

Premsa

El Festival de Poesia d’Oliva, Poefesta, guardonat en els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 1 de febrer, en el transcurs d’un sopar literari a l’Hotel NH Las Artes de València

La pròxima edició de la Poefesta, que celebra enguany el seu 15é aniversari, serà el 5 d’abril al Teatre Olimpia d’Oliva

 

El Festival de Poesia d’Oliva, Poefesta, ha sigut guardonat en la categoria col·lectiva, amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, que distingeix aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.

Després de catorze edicions, la Poefesta s’ha convertit en una de les cites de referència en l’àmbit de les lletres i en un lloc de trobada per a poetes d’arreu del món. La seua directora, la poetessa Àngels Gregori, ha assegurat que aquest guardó es rep amb molta il·lusió per la importància del mateix però, a més a més, perquè enguany serà el 15é aniversari del festival. Gregori ha destacat que durant els darrers anys, la Poefesta ha estat la casa dels millors poetes i poetesses que han ajudat a fomentar la cultura i l’estima per la poesia: “després de 14 anys, la Poefesta ha creat un hàbit lector de poesia a Oliva que anys darrers no existia.”

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha mostrat la seua satisfacció davant “la millor notícia que podíem rebre a les portes de celebrar el 15é aniversari del festival, que serà el pròxim 5 d’abril al Teatre Olímpia. Aquest premi és una mostra més del gran paper que ha jugat la Poefesta, amb Àngels Gregori al capdavant, en l’impuls de la cultura olivera”, ha afirmat.

David González, alcalde d’Oliva, ha afegit que Àngels Gregori ha treballat molt intensament aquestos anys per a obtindre aquesta distinció. Segons González, “Gregori és una poetessa magnífica, una persona amb molta vàlua i la millor comissària possible per al festival. De fet, és l’ànima mater de la Poefesta”. L’alcalde ha conclòs explicant que el Festival de Poesia d’Oliva “mereix el suport institucional, social i econòmic perquè es tracta d’un esdeveniment cultural i social extraordinari i amb molt de nivell. Unint la cultura i la lectura en la nostra ciutat.”

En la categoria individual, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha reconegut la trajectòria de l’escriptora i docent Carme Miquel. El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 1 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d’un sopar literari a l’Hotel NH Las Artes de València, on assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura va nàixer a Alzira l’any 2002 impulsada per l’editorial homònima. Durant els setze anys de trajectòria ha organitzat, impulsat i patrocinat multitud de campanyes, cursos, jornades, conferències, tallers i visites d’autors. Ha editat guies de lectura i ha difós i commemorat esdeveniments culturals com el Dia Internacional del Llibre i altres celebracions vinculades al món de la cultura, el llibre i la lectura.