Salta al contingut

Premsa

Torna un clàssic, tornen les llegendes del Pinet

La Biblioteca Tamarit convoca un any més aquesta ruta literària que apropa la cultura als barris de manera lúdica i participativa

L’activitat, plenament consolidada en l’agenda cultural de cada mes de gener, torna a sumar la col·laboració de les associacions veïnals

 

“Els barris del Raval i del Pinet acullen el pròxim dissabte, 26 de gener, la sisena edició de ‘Vivim i contem el Raval’, passeig teatralitzat que pretén recuperar el patrimoni oral del poble”. Així ho ha anunciat Enric Escrivà, regidor de Cultura, Música i Biblioteques, en companyia del director de l’Escola Municipal de Teatre, Cèsar Monsonís, Cristina Colomar i Carmina Desena, de Rodamon en acció, i Esther Peiró, que coordina l’activitat des del Servei de Biblioteques.

La ruta arrancarà a les 10.30 h des de la Biblioteca Tamarit, i la guiarà Rodamon, que explicaran curiositats històriques sobre patrimoni i gastronomia locals. Com ve sent habitual, en els diferents punts proposats per les associacions, els actors i les actrius de l’escola representaran tres de les llegendes que va recopilar Doménec Morell en el seu llibre “Dotzena i mitja de llegendes del Pinet”.

La primera parada teatral, a les 11.15 h, serà a la plaça de Ganguis, amb “El forn de les Fateres”. Al voltant de les 12.00 h, ens dirigirem cap a Divina Gràcia, on uns altres alumnes interpretaran “Aurora i Freit”. Després, cap a les 12.30 h, al Fossar de Sant Roc, es projectarà el curtmetratge basat en “El geperut del Pinet”, protagonitzat per xiquetes i xiquets d’Oliva, i que és fruit del taller ‘Llums, càmera, acció… es roda!’, que va tenir lloc a la Biblioteca de Tamarit de la mà d’Ana Canet i Vicent Llodrà. Per últim, a les 13.15 h, “El pirata Balaguer” ficarà el teló davant del CEIP Santa Anna.

Escrivà ha agraït la col·laboració dels veïns del Raval, del Raval-Gerreria i del Pinet, així com de la Junta de festers del Crist, “per confiar de nou en una proposta que ret homenatge tant al Raval d’Oliva com a Doménec Morell, i que ens permet seguir obrint la ciutat a la cultura de carrer.”

El cartell de ‘Vivim i contem el Raval’, que enguany ha dissenyat Paco Llorca, planteja de manera molt visual tant l’itinerari com les llegendes que es representaran.