Salta al contingut

Premsa

Oliva alça gran expectació en Fitur per la seua diferenciada oferta experiencial amb l’esport com a reclam internacional

Es va presentar ahir a la Plaça Central de l’estand de la Comunitat Valenciana, en el Pavelló 7 d’IFEMA, amb la presència del ciclista Alberto Contador

Ahir es va presentar en el marc de FITUR l’oferta turística d’Oliva per a la temporada 2019 amb importants novetats i experiències que busquen l’excel·lència i la diferenciació d’aquesta destinació que aposta per la potenciació d’esdeveniments esportius de caràcter internacional com a impuls a un turisme sostenible, desestacionalitzat i compatible al tradicional de sol i platja.

 

L’acte oficial de presentació va comptar amb l’assistència d’Alberto Contador, fundador de la Gran Fons i un dels millors esportistes de la història del ciclisme al nostre país; Luis Borho, director general d’Oliva Nova Beach & Golf Resort; Juan Antonio Martín, promotor de l’SKL;  Alex Pastor, campió de l’SKL 2018 i campió del món en 2013; Francisco Oltra, president de l’Associació d’Hostaleria d’Oliva (GASTROLIVA) i Pepe Cotaina, president de l’Associació Amics de les Coques d’Oliva (AGACO). A més, i en representació de la Generalitat Valenciana va estar present Francesc Colomer, secretari Autonòmic de Turisme.

Una de les apostes més importants d’Oliva per a aquesta temporada és la IX edició de la Gran Fons Alberto Contador, una prova que se celebrarà el pròxim 21 de setembre i que convertirà al Resort Oliva Nova Beach & Golf, Comunitat Valenciana, en l’epicentre del ciclisme mundial. La marxa comptarà amb la presència del vencedor del Tour, Gir i Volta, Alberto Contador i amb milers d’afeccionats arribats de més de 40 països. Paral·lelament a l’esdeveniment, els dies 19, 20 i 21 de setembre se celebrarà l’EXPO Gran Fons Alberto Contador, una fira amb la presència de fabricants i marques de reconegut prestigi nacionals i internacionals.

Alberto Contador es va mostrar molt satisfet de poder presentar aquesta nova edició de la Gran Fons Alberto Contador en el marc de FITUR 2019. Tal com va afirmar “un any més apostem per realitzar aquest esdeveniment ciclista que combina esforç i diversió. Cada any treballem per a millorar en matèria d’organització, amb l’objectiu que els participants s’emporten el millor record. Com a novetat, enguany la Gran Fons Alberto Contador tindrà 2 recorreguts, tots dos tancats al trànsit, un de 167 quilòmetres i l’altre de 115 quilòmetres. Dos circuits que discorren per diversos punts de la Comunitat Valenciana i que té com a eixida i arribada Oliva. Obrirem les inscripcions el 5 de febrer i esperem superar les xifres d’edicions anteriors”.

A més, Luis Borho, director general d’Oliva Nova va afirmar que “a Oliva Nova Beach & Golf Resort portem anys potenciant el turisme esportiu com a estratègia de desestacionalització. És una aposta per un segment de públic nacional i internacional que ens dóna gran visibilitat com a destinació. Sens dubte, ens veiem afavorits per unes instal·lacions esportives de qualitat i una ubicació estratègica en un entorn perfecte per a la pràctica del ciclisme. Situats entre mar i muntanya, amb carreteres amb poc de trànsit i rutes de diferents nivells. Fins i tot, alguns ports de la zona són protagonistes d’etapes en la Volta Ciclista a Espanya”

Una altra de les apostes d’Oliva Turisme per a aquesta temporada és la celebració de la tercera edició de l’SKL, Copa d’Espanya de Kiteboarding en les modalitats de Freestyle i Strapless, esdeveniment esportiu i turístic de caràcter nacional que tornarà a reunir per tercer any consecutiu als millors competidors internacionals de kite a les platges d’Oliva els dies 21, 22 i 23 de juny.

En aquesta ocasió va ser Juan Antonio Martín, promotor de l’SKL que compta amb tres seus, Isla Canela, Oliva i Tarifa, l’encarregat d’oferir tots els detalls d’aquesta competició que, a poc a poc, s’està fent un lloc en el calendari dels millors kiters a nivell internacional. Martín va assegurar que volen “omplir la platja d’Oliva de vida, calor i esport “i ha mostrat el seu agraïment al suport incondicional de riders, marques, sector, patrocinadors i Ajuntament d’Oliva”.

En aquesta línia es va mostrar Alex Pastor, campió de l’SKL 2018 va ressaltar el gran espectacle que es va celebrar l’any passat a Oliva i ha agraït a Oliva la gran acollida que va tindre aquesta prova”.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera va agraïr a tots els presents la seua assistència a l’acte, així com a tot el sector turístic “el seu esforç i dedicació per a aconseguir que Oliva siga, cada vegada, una ciutat més visitada, volguda i pròspera”. Segons va assenyalar Morera, “tenim una ciutat que enamora des de la seua senzillesa i tranquil·litat, amb platges i dunes de gran valor ecològic, amb un encantador barri antic i amb un singular parc natural” però, a més, va incidir en “l’experiència que rep tot aquell que visita Oliva, a través dels seus encants i plaers, del seu entorn únic, de la seua gent hospitalària, de la seua rica gastronomia i de la seua autenticitat.”

Per a finalitzar, la regidora de Turisme va remarcar el suport que està rebent Oliva Turisme per part del president de GASTROLIVA, Associació d’hostaleria d’Oliva, Paco Oltra i del president d’AGACO, Associació Amics de les Coques d´Oliva, Pepe Cotaina. Segons va comentar, “la gastronomia juga un paper fonamental en l’experiència turística i Oliva posseeix una gran cultura gastronòmica i grans professionals del sector, que són, a més, grans apassionats de la cuina tradicional, d’una banda, i innovadora per una altra.”

L’alcalde d’Oliva, David González, va convidar a totes aquelles persones que no coneguen Oliva a visitar-la, assegurant que “una vegada la descobrisquen, tornaran a gaudir del seu entorn privilegiat i els seus recursos naturals.” A més, ha agraït als promotors de la GF Alberto Contador i l’SKL que compten amb Oliva com a seu.”

Una vegada finalitzat l’acte de presentació, la gastronomia de la ciutat va ser la protagonista ja que els assistents van poder degustar a la sala VIP del CDT una mostra de la cuina olivera oferida per GASTROLIVA i AGACO. En aquesta ocasió, els hostalers es van decantar pel tast de dolços típics amb els cítrics mediterranis com a ingredient principal i les coques de pasta bona, un element diferenciador de la cuina de la comarca de La Safor i, especialment, d’Oliva.