Salta al contingut

Premsa

Els dinosaures tornen a Oliva amb la VII Fira de Minerals

L’exhibició d’un esquelet de tiranosaure, de grans dimensions, centra la setena edició de la fira, els dies 9 i 10 febrer

Durant el cap de setmana hi haurà expositors nacionals i internacionals, un sorteig, i jocs i tallers didàctics

 

Amb el lema ‘Una aventura a l’era dels dinosaures’, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha presentat la VII Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes d’Oliva, que se celebrarà els dies 9 i 10 de febrer, al Centre Polivalent, amb entrada gratuïta.

L’edició d’enguany gira entorn dels dinosaures, amb l’exposició d’una rèplica científica, exacta i a mida real d’un fòssil de Tyrannosaurus rex. Es tracta d’una de les espècies carnívores més gran de tots els temps: mesura 12 metres de longitud i fa 4 metres d’alçada. “És la principal atracció de la fira, però com sempre hem preparat un complet programa d’oci alternatiu dirigit a tota la família.”

Com és habitual, gran part de les jornades es dediquen a l’activitat comercial, amb quasi una vintena d’expositors especialitzats, tant valencians com d’arreu del món. El públic podrà comprar peces de col·lecció, pedres precioses, joies i bijuteria.

“Igual d’important és l’oferta recreativa”. Amb jocs i tallers pràctics, els més menuts s’endinsaran en l’apassionant món dels dinosaures: com eren, on vivien i de quina manera van desaparéixer fa milions d’anys; descobriran la disciplina de la paleontologia, i podran construir i pintar la seua espècie preferida: tiranosaure, triceratop, espinosaure, mamut i un llarg etcètera d’animals extingits. Aquestes activitats gratuïtes tindran lloc dissabte i diumenge d’11.30 h a 13.30 h i de 17.30 h a 19.30 h.

A més a més, els assistents podran guanyar alguns dels minerals i fòssils de la fira, que es rifaran en el tradicional sorteig de diumenge, a les 6 de la vesprada.

Destaca també l’exposició itinerant Fotciencia 15, de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que pretén acostar la ciència al públic a partir d’un recull fotogràfic de temàtica diversa, però amb una perspectiva artística i estètica.

Escrivà ha remarcat que “la Fira de Minerals d’Oliva ja és un referent dins el sector, tant per la qualitat expositiva que cada any va a més, com per l’aposta per la divulgació científica d’una manera atractiva, que atrau des de 2013 milers de visitants, locals i turistes.”

Els primers a participar en la setena edició seran els i les alumnes de 6é de Primària de les escoles d’Oliva, els dies 7 i 8, amb una explicació dialogada, i diferents activitats pràctiques al voltant de l’esquelet del tiranosaure.

L’horari serà de 10.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 21.00 h, mentre que diumenge dia 11, la fira tancarà les portes a les 20.00 h.

Fullet informatiu de la Fira de Minerals d’Oliva 2019