Salta al contingut

Premsa

El Plenari Municipal aprova el projecte d’adhesió al Pla EDIFICANT, presentat per la regidora Yolanda Pastor, per a reformes en l’IES Gabriel Císcar, CEIP Desemparats i CEIP Hort de Palau

El plenari Municipal realitzat el 31 de gener de 2019 va aprovar la delegació de competències a l’Ajuntament d’Oliva, en matèria d’infraestructures educatives, que es gestionarà des de la Regidoria d’Educació, que ostenta Yolanda Pastor, per a executar tres projectes en distints centres educatius d’Oliva, que ja han sigut aprovats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports i que se sumaran a la construcció del nou gimnàs de l’IES Gregori Maians, que ja es va votar favorablement en l’anterior plenari.

Aquesta delegació de competències es du a terme emmarcada en el Pla Edificant que està realitzant la Generalitat Valenciana, i que en 2018 es va sol·licitar l’adhesió de l’Ajuntament d’Oliva, i des del Departament d’Educació, que dirigeix Yolanda Pastor, s’han presentat unes memòries tècniques i econòmiques valorades favorablement per la Conselleria d’Educació.

Així doncs, serà la Delegació d’Educació qui s’encarregarà de dur a terme els següents projectes que sufragarà la Generalitat Valenciana:

  • Construcció de coberta i barana de les finestres del CEIP Hort de Palau. S’aportaran 3.395,47 €  en 2019 per a la redacció del projecte, i 105.823,9 € per a la seua execució en 2020.
  • Construcció d’una cobertura per habilitar la zona de taller  de l’IES Gabriel Císcar. Es dotarà amb 42.885,23 € per al projecte i execució, tot en 2019.
  • Rehabilitació de la pista, finestres del menjador i eixida d’emergència en el CEIP Verge dels Desemparats, amb 19.036,68 € per a la redacció del projecte en 2019 i 68.276,19 € per a l’execució en 2020.

Aquests tres projectes, com déiem, se sumen als 662.877,62 euros, ja aprovats, per a la construcció d’un nou gimnàs a l’IES Gregori Maians.

La regidora d’Educació, Yolanda Pastor: “S’ha fet un gran esforç des del Departament d’Educació per aconseguir que tots aquests projectes els aprove la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports. És una boníssima notícia que redundarà en unes millores importantíssimes als centres educatius de la ciutat, perquè els nostres xiquets i xiquetes i joves cresquen, es formen, i estudien en les millors condicions possibles.”

El Departament d’Educació espera resposta de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, de la resta de memòries valorades, que s’han tramés a la dita conselleria, per a realitzar reformes en la resta de centres.