Salta al contingut

Premsa

La VII Fira de Minerals d’Oliva bat rècords d’assistència i supera els 6.000 visitants

La fira es consolida com a una de les més importants del sector, per la seua oferta ampliada que atrau el públic general

El regidor de Cultura fa un balanç positiu i destaca l’aposta per l’oci familiar

 

El Centre Polivalent d’Oliva ha estat l’escenari de la VII Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes, que ha batut rècords d’assistència respecte de totes les edicions realitzades des de 2013. Amb quasi una vintena d’expositors comercials, i un seguit d’activitats per als més menuts, més de 6.000 persones l’han visitada, amb major afluència a les vesprades. Als centenars de veïns d’Oliva que hi van acudir, es va sumar públic procedent de tot arreu de les comarques centrals, especialment de la Safor i la Marina Alta, però també aficionats i experts mineralogistes de tot el país.

Els expositors han augmentat el nivell de vendes i tornen a destacar la d’Oliva com la fira més còmoda, més accessible i una de les millors organitzades del sector. Cal recordar que durant el cap de setmana s’ha oferit un extens programa lúdic, el que fa que no només els col·leccionistes visiten les parades, i s’amplie l’oferta al públic general.

La rèplica fòssil del Tyrannosaurus rex va constituir el principal reclam de la setena edició, però igual d’important va ser l’oferta recreativa: fins a 1.000 xiquetes i xiquets van participar en algun dels tallers i jocs proposats, esgotant totes les existències de material didàctic. Cal afegir la visita dels 300 alumnes de 6é de Primària d’Oliva, els dies 7 i 8.

A més a més, el sorteig d’una vintena de peces minerals i fòssils va despertar l’interés del públic fins que la fira tancà les portes. De fet, la rifa va sumar més de 1.000 inscripcions, una altra xifra rècord.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, s’ha mostrat satisfet i afirma que “la Fira de Minerals està plenament consolidada i es posiciona com un clar referent dintre del sector, ja que no només reuneix professionals de la mineralogia, sinó que esdevé una suggerent proposta d’oci alternatiu per a tota la família. L’excepcional acollida de públic, tant local com de tota la Safor, i de les comarques veïnes, és el millor aval de la fira i garanteix la seua continuïtat.”