Salta al contingut

Premsa

L’alcalde sol·licita al Ministeri de Foment que licite les obres de l’Enllaç Sud d’Oliva

Amb l’aprovació definitiva del projecte constructiu, publicada hui al BOE, és possible continuar amb la tramitació per tal de licitar finalment les obres

 

El BOE ha publicat hui, 14 de febrer, la resolució del Ministeri de Foment de l’aprovació definitiva del projecte de construcció de la “Connexió Sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor”. Una aprovació imprescindible per a poder licitar les obres posteriorment. L’alcalde ha celebrat aquesta publicació, tot i que ha lamentat la no aprovació dels PGE de 2019, on es destinava una partida molt important per a aquest projecte.

“Tot i la no aprovació dels PGE de 2019, és possible l’inici de la tramitació de la licitació de les obres de la Connexió Sud. El fet que s’hagueren aprovat els PGE era molt positiu per al projecte perquè preveïa 12 milions d’euros. Però, al remat, en 2019 no es podrà gastar ni un sol euro, perquè no donarà temps, ja que les obres no estaran adjudicades abans de 2020, en el millor dels casos. A més a més, 12 milions d’euros tampoc és l’import íntegre del projecte (28,5 milions). La qual cosa, evidencia que sí que és possible licitar les obres, tot i que no es dispose, d’eixida, de la partida pressupostària completa”.

Segons ha afegit l’alcalde és possible l’inici del tràmit d’una licitació plurianual de les obres de la Connexió Sud d’Oliva. De fet, a més d’estar previst en la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, és una pràctica habitual quan el pla d’obra d’un projecte supera una anualitat, com és el cas. Siga com siga, el mateix Plec de Condicions sempre condiciona l’execució efectiva de l’obra a l’existència prèvia de crèdit adequat i suficient.

“En preguntar-li, tant a l’anterior com a l’actual, secretari general d’Infraestructures per la partida de 2 milions d’euros previstos en els PGE de 2018 per a la Connexió Sud d’Oliva, ambdós em van explicar que es tractava de partides indicatives per iniciar la licitació. En acabant, a mesura que les obres anaven executant-se, segons la necessitat, per a un projecte com la Connexió Sud, el Ministeri de Foment compta amb contingència econòmica més que suficient per a realitzar modificacions pressupostàries i fer front al pagament de les obres.”

Per últim, l’alcalde ha assenyalat que “li demane al govern actual que inicie el tràmit de la licitació i el pròxim govern, siga el que siga, ho tindrà més avançat i més difícil de frenar.”