Salta al contingut

Premsa

L’Entitat Pública EPSAR licita millores en la depuradora de la zona de San Fernando d’Oliva per 184.000 euros

Es tracta de la inversió més important del conjunt d’actuacions a què es va comprometre el gerent de l’EPSAR amb l’alcalde, l’estiu passat

 

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (EPSAR) com a òrgan encarregat de la gestió de l’Estació de Depuració (EDAR) de San Fernando, i de les estacions de depuració d’Oliva Nova, ve executant des de l’estiu de 2018 diverses millores per minimitzar l’impacte ambiental de l’EDAR  San Fernando i Oliva Nova, i optimitzar així el seu funcionament.

A les millores dutes a terme en les estacions de depuració d’Oliva Nova amb noves arquetes de repartiment, retirada de residus i fangs, millores en els reactor biològics, etc. s’ha sumat recentment l’adequació del mur exterior de l’EDAR San Fernando per reduir el seu impacte paisatgístic.

Però, sense dubte, la inversió més important i més necessària serà la renovació dels equips d’aeració perifèrics per aquesta estació depuradora, que milloraran substancialment el seu funcionament i reduiran el soroll, per tal d’establir-lo dintre dels límits legals. Esta inversió es va licitar el passat 14 de desembre de 2018 per un import de 184.106,72 €, i ha acabat el termini per a la presentació de les ofertes el 4 de febrer de 2019.

D’esta manera, l’adjudicació i formalització del contracte s’ha previst per a finals de març d’enguany, amb la qual cosa per a l’estiu ja podran estar executades aquestes actuacions tan necessàries.

Al llarg dels últims mesos, l’alcalde d’Oliva i la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, han mantingut converses amb el gerent de l’EPSAR per tal de fer el seguiment de les actuacions previstes, a les quals es va comprometre el mateix gerent de l’EPSAR, en visitar les instal·lacions, a principis de setembre de 2018.