Salta al contingut

Premsa

Els departaments de Benestar Social i Igualtat presenten la programació de la Setmana de la Dona (de l’1 al 9 de març)

Per tal de commemorar el dia internacional de la Dona, des de la Regidoria de Benestar Social i Igualtat s’han programat una sèrie d’actes al llarg de la setmana, de l’1 al 9 de març, sota el lema “Oliva orgullosa de les seues dones”. En aquesta programa, trobem diferents tipus d’actes, però tots tenen en comú promoure l’empoderament de les dones.

La programació de la Setmana de la Dona comença amb una proposta cultural, el proper divendres 1 de març amb “La chica miedosa que fingia ser Valiente muy mal”, l’adaptació teatral de la novel·la de Barbijaputa, la twittera més feminista de la xarxa, a les 20.00 h de la vesprada al Teatre Olímpia.

La propera setmana, el dimarts 5 de març, tindrem a Elena Madroñal, en col·laboració de l’associació SAVIA a la Biblioteca de l’Envic a les 17.00 h de la vesprada per impartir un taller d’escriptura creativa. L’endemà, dimecres 6 de març, continua l’oferta didàctica amb una xerrada de salut sexual i afectiva amb Mayte Anduig, matrona del Centre de Salut d’Oliva, a les 17.30 h de la vesprada al Casal Jove. El mateix dia, a les 19.00 h de la vesprada tindrà lloc el taller de sòl pèlvic amb Mamen García. Caldrà confirmar l’assistència al taller al correu de benestar social i igualtat (agentigualtat@oliva.es).

El dijous 7 de març, reprenem l’oferta cultural. En aquest cas, l’alumnat de 4t i 2n d’FP bàsica dels IES d’Oliva, es convertiran en actors i actrius, que representaran la igualtat pel dia internacional de la Dona mitjançant les seues pròpies performances, amb la col·laboració de la poetessa Marta Fornés.

Per al dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, s’ha organitzat un autobús per assistir a la manifestació del 8M a València. L’eixida està programada a les 16.00 h, des del passeig de Joan Fuster (a l’altura del col·legi Lluís Vives), la tornada des de València serà a les 21.00 h de la nit. Caldrà confirmar assistència enviant un correu a agentigualtat@oliva.es.

Finalment, el dissabte 9 de març, tindrà lloc l’scape room “Desaparecida” al Casal Jove. El primer torn començarà a les 10.00 h del matí, el segon a les 11.30 h i el tercer i últim a les 13.00 h. Caldrà confirmar assistència enviant un correu a agentigualtat@oliva.es.

Segons ha afirmat Alejandro Salort, regidor de Benestar Social, “és tot un orgull presentar una campanya que va molt més enllà d’un dia, ja que creguem que la igualtat és quelcom perenne. Encara que ara tenim una serie de actes, tenim el compromís de continuar”.

Cal recordar que també s’ha iniciat una campanya de sensibilització amb la finalitat d’impulsar i promoure les dones locals mitjançant el ciberactivisme, denominada “Oliva orgullosa”. Vos animem a participar escrivint al FaceBook “Ajuntament d’Oliva”.

Programació Setmana de la Dona