Salta al contingut

Premsa

Oliva continua sumant-se a les activitats organitzades pel Consorci de Residus (COR)

Des del Consorci de Residus s’ha iniciat una nova activitat per continuar amb l’educació ambiental centrada en el reciclatge. Aquesta vegada és una campanya adreçada als col·legis de primària amb la finalitat de recollir tot l’orgànic per a fer compost.

Una empresa de sistemes mediambientals  contractada pel COR és l’encarregada de gestionar la  campanya Programa de compostatge comunitari en els centres educatius de l’àrea de gestió v5 de la Comunitat Valenciana, on participen tots els centres de primària de les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i el Vall de Cofrents-Ayora, que voluntàriament s’han adherit.

Aquest projecte persegueix promoure la reducció de residus orgànics i proposa el compostatge com a alternativa.

L’activitat consistirà a dotar a cada col·legi d’un equip de material per fer el compostatge; a més el personal de l’empresa contractada farà formació als professors, i un seguiment de l’elaboració del compost, i també es lliuraran jocs i materials didàctics per a motivar als alumnes.

La finalitat de l’activitat és  educar mediambientalment els alumnes que són els transmissors dels coneixements per a les famílies i per a la resta de la societat en general. La previsió és que l’activitat s’allargue fins a 2020.

Les diferents activitats estan dirigides a alumnes d’entre 3 i 12 anys, els quals portaran un seguiment de l’evolució del compost durant tot el procés d’elaboració que ve a ser uns 9 mesos.

Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient, ha convocat ja la primera reunió amb tots els centres escolars, tots ells excepte un, han manifestat l’interés per acollir-se a aquesta iniciativa. Cal tindre en compte que pràcticament tots els centres educatius treballen un hortet com a activitat educativa i també ajuda molt al projecte, el fet que molts d’aquests centres tenen menjador i elaboren el menjar en el mateix centre, fet que genera més matèria orgànica.

Segons la regidora, “és una activitat d’educació en pro del reciclatge i de la cura del medi ambient, i per això agraeix la bona predisposició dels centres educatius per col·laborar i també destaca la intensa activitat que està desenvolupant el Consorci per aconseguir els objectius marcats per Europa, els quals consisteixen a reduir el fem en més d’un 30% per al 2030. Des del departament de Medi Ambient, valorem molt positivament aquesta iniciativa i agraïm que ens donen l’oportunitat al municipi d’Oliva de sumar-nos a aquest projecte i formar part del col·lectiu responsable de millorar el nostre planeta”.

Per a més informació poden consultar el següent enllaç:

http://compostaescolacor.org/es/inicio/