Salta al contingut

Premsa

Campanya Informativa Revisió Cadastral a Oliva

L’Ajuntament d’Oliva informa que ha editat una campanya informativa per tal de donar a conéixer als ciutadans en què consisteix la nova revisió cadastral que ha aprovat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Esta campanya consisteix en l’edició de tríptics informatius, la instal·lació de Mupis, un video que es podrà descarregar a les xarxes socials i a la pàgina web municipal, i falques de ràdio.

 

La campanya es complementa amb un servei que l’ajuntament posa a l’abast dels ciutadans, amb una Oficina d’Informació i Reclamacions Cadastrals, que s’ha instal·lat a la Casa de la Cultura. L’atenció es realitza de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00h, i dimarts i dijous, de 17.00 a 19.00 h.

 

L’objectiu de la campanya és que la informació arribe al màxim nombre de ciutadans per tal que coneguen que és el que està fent el ministeri, quin és el procediment a seguir, i poder consultar les possibles reclamacions o dubtes que puga portar endavant esta revisió cadastral.

 

La revisió cadastral que ara es posa en marxa és una obligació compromesa pel Pla d’Ajust, que en el seu moment va aprovar, a l’inici de legislatura, el PP en solitari, quan governava, en març de 2012. Tot i això, la revisió cadastral del ministeri es fa a partir de càlculs realitzats en plena crisi, en 2011, i no basant-se en els anys de bonança econòmica. Això ha motivat que els valors de la ponència siguen inferiors als d’altres municipis, que van realitzar la seua revisió cadastral en 2007.

 

En 2014, per un costat, el fet que el govern municipal deixe d’aplicar  la pujada del 10% que va decretar el govern central l’any 2011, i que va afectar l’IBI de 2012 i 2013; i per l’altre, que tampoc aplique la pujada del 5% del tipus impositiu de l’IBI prevista per a 2014, pel govern anterior del PP en solitari, compensarà en la majoria dels casos el possible increment que puga produïr l’actualització en 2014.

 

L’Alcalde ha recordat “que l’Ajuntament d’Oliva posa a disposició de tots els ciutadans els seus recursos per tal que puguen obtindre informació, aclariments o assessorament en cas que vullguen presentar reclamacions. A més a més, l’Alcalde, David González, ha manifestat el compromís del govern municipal d’anar reduint gradualment, any rere any, el tipus impositiu  de l’IBI, i continuar compensant la possible càrrega fiscal”.

 

Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Ana Morell, ha assenyalat que “l’ajuntament també recorda que, per a disminuir la càrrega fiscal als seus ciutadans, va modificar en 2013 l’ordenança fiscal de l’IBI on s’incorporaven noves bonificacions per a famílies nombroses (fins un 80%) i amb algun membre amb discapacitat (fins un 90%), i també a les vivendes que s’hagen reformat per afavorir l’estalvi energètic (un 20%). Des de la Delegació d’Hisenda s’ha elaborat un calendari de pagaments individuals per a tots els impostos municipals per tal que és pugen abonar en funció de la situació de cada ciutadà (es podran pagar de forma bimensual, trimestral, anual, i sense cap tipus de cost afegit). El que intentem és minorar l’impacte econòmic i ajudar a les famílies més necessitades.” assenyalava la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

 

Una revisió cadastral que serveix perquè els immobles puguen reflectir la realitat actual. La darrera revisió és va realitzar a Oliva durant l’any 1997.

 

La ponència de valors d’Oliva, realitzada per la Gerència Cadastral, és un dossier extens on es pot fer un seguiment de les anàlisi que s’han fet dels immobles de la nostra ciutat. Esta consulta és pot efectuar al següent enllaç: http://www.catastro.meh.es/esp/ponencia_valores.asp