Salta al contingut

Premsa

Les set falles d’Oliva, protagonistes de la visita guiada d’Oliva Turisme

La Falla La Mar, la de l’Estació, la de Pensat i Fet, la de l’Institut, la de Casa d’Alonso, la de Sant Francesc i la de Conservatori rebran els 80 turistes procedents de França, Holanda, Alemanya, Anglaterra i Irlanda i d’altres ciutats

 

Oliva, 14 de març de 2019. Dissabte que ve, dia 16, es realitzarà la visita guiada especial Falles organitzada per Oliva Turisme amb l’objectiu d’acostar la festa i la història de les falles als visitants i turistes de la nostra ciutat i promocionar i ampliar l’oferta turística durant el mes de març.

Enguany, el gran èxit en la convocatòria, que s’ha completat en pocs dies les 80 places existents, ha provocat una llista d’espera per a poder assistir a la visita guiada en la qual participaran visitants i turistes europeus, sobretot, de França, Holanda, Anglaterra, Irlanda, Alemanya i nacionals de Madrid i altres llocs de la Comunitat Valenciana.

La visita, que es realitzarà en anglès i en alemany, començarà a les 9.30 hores des de la Tourist Info (al costat del Mercat Municipal).

Recorregut i temàtica de la visita:

El recorregut transcorrerà per les set falles d’Oliva en les quals els visitants podran admirar els monuments fallers, degustar la gastronomia, olorar la pólvora, conéixer la història de les comissions i descobrir la indumentària tradicional, tot això acompanyats de la Colla Sarabanda, música tradicional de “dolçaina i tabalet” que amenitzarà el recorregut

La Falla de La Mar serà la primera parada d’aquesta visita guiada on els participants podran degustar el típic xocolate amb bunyols com a part de la nostra gastronomia fallera. Aquesta comissió nascuda en el 2015 és la més jove de la ciutat i els ensenyaran l’excel·lent llibret que han confeccionat enguany dedicat a les dones.

Més tard, serà el torn per a la Falla de l’Estació, una comissió amb quasi 40 anys i 300 fallers, on els visitants podran admirar el monument i conéixer una mica millor els bunyols, l’orxata amb fartons, els entrepans de blanc i negre, la paella o les coques a la calfó.

La tercera parada es realitzarà a la Falla Institut, creada en 1982 pels veïns del barri, on coneixeran a fons com s’organitza una comissió, com es trien les Falleres Majors, quin és el treball al llarg de tot l’any i com es gestiona un Casal.

Tot seguit  visitaran la Falla de la Casa d’Alonso on serà moment per a conéixer la història de les Falles, des dels seus inicis fins a la declaració com a Patrimoni de la Humanitat.

La Falla Pensat i Fet serà el següent punt de trobada amb el monument faller. Aquesta comissió que data de 1981 va ser creada en una arrencada dels veïns quan estaven esmorzant en el Bar Montecarlo. Aquest serà el moment en el qual els participants de la visita coneguen quin és el procés de creació d’una falla.

La indumentària tradicional, tant masculina com femenina, serà la protagonista en la Falla de Sant Francesc, comissió pionera a Oliva.


Per a finalitzar es visitarà la Falla Conservatori per a descobrir quins són els actes fallers més característics al llarg de la setmana fallera com la Crida, les mascletades, l’Ofrena o la Cavalcada del Ninot.

Cal recordar que enguany se celebra la setena edició i, tal com ha comentat la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera “cada any intentem millorar-la i ampliar-la. Per això, ens satisfà la gran acollida que ha tingut, especialment, aquest 2019”.

Ja per a finalitzar, Morera ha afegit que “des de Turisme pensem que és imprescindible acostar les nostres festes als turistes perquè siga l’experiència la que els porte a repetir estada a la nostra ciutat i siguen ells mateixos els qui conviden als seus paisans a gaudir de les Falles a Oliva”. ”Les nostres festes són cultura i la cultura és una oferta turística imprescindible”.