Salta al contingut

Premsa

Alumnes d’Infantil i Primària participen en la 2a Mascletada Ecològica d’Oliva

L’activitat ha estat organitzada pels professors de música del col·legis de la ciutat i per la Regidoria d’Educació.

Els professors de música dels col·legis d’Oliva, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació que encapçala Yolanda Pastor, organitzen divendres, 15 de març, la 2a Mascletada Ecològica en la qual han participat al voltant de 1.800 alumnes d’infantil i primària dels col·legis públics i concertats de la ciutat i de tres escoles infantils.

“Amb aquesta activitat pretenem fer una representació rítmica portada a terme per les persones especialistes de música a cadascuna de les nostres escoles i, així mateix, promoure les activitats entre centres. Des del Departament d’Educació agraïm els mestres de l’especialitat de música dels col·legis d’Oliva per la seua implicació en aquest projecte” assenyalava la regidora d’Educació, Yolanda Pastor.

L’activitat és una composició molt sorollosa i rítmica feta amb botelles buides de plàstic, colpejant en terra, flautes d’èmbol i xiulets. És típica de València, en temps de falles, i les escoles opten per aquesta modalitat per tal de donar la benvinguda a la festa fallera, sense foc i amb soroll. L’activitat ha tingut lloc al Parc de l’Estació a les 12 hores.

A l’acte s’ha convidat a la Fallera Major d’Oliva 2019, Maria Morant, a la seua Cort d’Honor, i a la Federació de Falles d’Oliva. Amb aquesta activitat es dona inici als dies grans de les Falles d’Oliva 2019.