Salta al contingut

Premsa

XXV Triatló Oliva 2013

Este diumenge, 22 de setembre, es realitza la XXV edició del Triatló a Oliva organitzada pel Club Triatló Oliva i amb la col•laboració de les Regidories d’Esports, i de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva. L’inici de la primera prova, la de natació, serà al voltant de les 08.15 hores a la zona de platja de la Mitja Galta.

 

L’edició és especial ja que en ella es commemora el 25 aniversari de la prova degana de la Comunitat Valenciana i s’aconsegueix el rècord de participants: en total 680 triatletes arribats de tota la Comunitat Valenciana i d’altres punts de la geografia espanyola.

 

“En esta edició es farà un homenatge a Salva Verdú, triatleta que va faltar fa uns anys i amb aquesta data del quart de segle recordem, també al triatleta més major Campió d’Espanya de Llarga i que portarà el dorsal 1, i Miquel Costa amb el 2 i la resta de companys del Club que també tindran els primers dorsals. També a Pep Julià on el Club Triatló Oliva, com a organitzador,  i el Club Triatló Gandia li dedicaran un homenatge per les seues 25 participacions al Triatló Oliva. I com no, nomenar el pas pel Coll de l’Elca, partida del nostre terme, que aquest any agafa un gran paper per tractar-se d’un lloc emblemàtic d’Oliva on es farà una cronometrada de 2,5 km de pujada i on els primers home i dona tindran premi de la muntanya” comentava l’organitzador de la prova, Toni Cots.

 

“Estem parlant indubtablement d’un autèntic referent de l’esport a la nostra ciutat. Si l’any passat es va aconseguir un rècord de participació, en esta ocasió i tenint en compte la importància d’esta edició es superen es 660 que va ser la participació de 2013. Animar a tots aquells que els agrada l’esport que s’acosten este diumenge per tal de poder animar a estos super atletes en esta prova que, sens dubte, és una de les més importants que es celebren a Oliva durant tot l’any. Recordar també l’esforç realitzat des de l’ajuntament per tal que siga tot un un èxit” assenyalava el regidor d’Esports, Salvador Fuster.

 

La prova d’Oliva forma part del Circuit No Drafting 2013, junt amb altres 11 competicions més.

 

“Esperem que el temps ens acompanye i que tot isca tal i com han previst tots els components del Club Triatló Oliva, que són l’ànima d’esta prova, tal vegada la prova més important a nivell esportiu de totes les que es realitzen a Oliva durant l’any. A més, es tracta d’una activitat esportiva que atrau any rere any a moltes persones que ens visiten durant estes dates de setembre. Des de la Regidoria de Turisme apostem pel Triatló ja que és un reclam turístic de nivell per a la nostra ciutat. La nostra línia de treball és apostar pel turisme esportiu que atrau a molts visitants ” explicava la regidora de Turisme, Imma Ibiza.

 

Des de 2008 el Club Triatló Oliva està treballant per tal d’aconseguir que esta competició esportiva es declare d’Interés Turístic Autonòmic.