Salta al contingut

Premsa

Actuacions arbre centenari d’Oliva

La Regidoria de Medi Ambient informa que, durant la jornada de hui i fins al dimecres, es procedeix a la realització d’una sèrie d’actuacions urgents de poda de compensació de la copa de l’arbre de la varietat “araucària” número 898, que es troba dins de l’inventari de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana, ubicat al carrer Moreres núm. 2.

 

Estes actuacions “es van sol·licitar el passat mes de maig a la Conselleria de Territori, Infraestructures i Medi Ambient a través de la seua Direcció General de Medi Natural, a causa de la situació d’inclinació del tronc, i amb la finalitat de garantir la seguretat de les vivendes limítrofes” assenyalava el regidor de Medi Ambient, Pepe Salazar.

 

Els treballs s’han iniciat este matí i consistiran en la retallada de les branques més llargues de la part inclinada de l’arbre, per tal de donar-li major equilibri i homogeneïtat al mateix, es prolongaran durant 3 dies, a càrrec de l’equip d’arboricultura monumental adscrit al Centre d’Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) i a cost zero per a l’ajuntament.

 

Este exemplar d’araucària es troba inventariat dintre de la secció d’Arbres Monumentals de Protecció Genèrica amb el número 898 amb una alçària de 32,70 metres, i amb més de 100 anys.

 

“Dins dels arbres catalogats com de protecció genèrica s’han catalogat 26 exemplars amb més de 30 metres d’alçària, i este exemplar d’Oliva es troba al lloc 13. La majoria dels catalogats per la seua alçària es troben a la ciutat de València (16 exemplars). Pel que respecta a la seua espècia, l’araucària, tan sols hi ha catalogats dos: un a Altea (36 metres) i el d’Oliva (32,70 metres)” indicava el regidor Pepe Salazar.

 

Per últim, també s’ha aprovat l’elaboració d’un protocol de seguiment periòdic d’este exemplar amb la finalitat de comprovar qualsevol canvi significatiu pel que respecta a la inclinació del tronc o a la seua zona d’ancoratge a terra.