Salta al contingut

Premsa

Programació cultural octubre 2013

La marca “Oliva Comtal” s’estrena amb la programació cultural d’octubre

 

La regidoria de Cultura i Biblioteques presenta les activitats previstes per al pròxim mes, sota una nou paraigua amb el qual vol oferir una completa programació regular per a tot l’any.

Destaca la programació en valencià, amb novetats com la I Festa Estellés, el concert de cantautors, el I certamen de Teatre Amateur o l’exposició sobre Francisco Brines.

 

 

La regidora de Cultura i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, Rosanna Torres, ha presentat aquest matí la programació cultural del mes d’octubre amb moltes novetats com la marca “Oliva Comtal”.

 

“L’objectiu és presentar una oferta diferenciadora, atractiva per al veïnat, però també atraient per als visitants de la resta de la comarca. Evidentment, per raons pressupostàries, no pot ser ambiciosa, però sí pensem que pot ser innovadora i creativa, que és el que necessiten les polítiques culturals a hores d’ara”.

 

Així, la nova programació inclou novetats, com ara, demà divendres, la I Festa Estellés d’Oliva. Un recital poètic-musical i sopar popular en homenatge a un dels poetes valencians més importants del segle XX.

 

El dia 4, tindrà lloc la celebració de la Diada del 9 d’Octubre amb un cartell complet d’activitats en col·laboració amb Joves d’Oliva en Moviment: Celebració Infantil a la plaça del Mercat, que precedirà el tradicional Correllengua fins a la Plaça de l’Ajuntament, amb la participació de dolçainers i la Muixeranga de la Safor. Seguit d’un sopar de pa i porta i un concert dels cantautors Andreu Valor, Pau Alabajos i Cesc Freixas.

 

Una altra de les novetats més significatives serà la realització, del 12 al 26 d’octubre, del I Certamen de Teatre  Amateur a l’Olímpia.

 

El cinema també hi serà present. Així, a l’habitual programació dels caps de setmana cal sumar-hi, els dijous, el cine-club “Oliva de Cine”. A partir del 31 d’octubre.

 

En el capítol de Biblioteques una cita destaca per damunt la resta: L’Exposició: “Francisco Brines, apunte de viaje”, a partir del 18 d’octubre, al Museu Etnològic.

 

Completen la programació els grups de conversa anglès-castellà, de lectura, contacontes, presentacions de llibres, les Nits de Por a la biblioteca o la celebració del Dia de la Biblioteca.

 

“Un altre dels objectius que ens hem marcat des del departament és aconseguir una programació estable durant tot l’any que anirem presentant mes a més”, ha afegit Rosanna Torres.